ΑΚΕΛ: Η Κύπρος κινδυνεύει με πρόστιμα από την ΕΕ για ρύπους

Την έντονη ανησυχία του σε σχέση με τη διαχείριση του τομέα της Ενέργειας, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το ΑΚΕΛ.

Η ανησυχία αυτή, εκφράστηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα για το θέμα της παραίτησης της Προέδρου της ΔΕΦΑ κ. Ελένης Βασιλειάδου, η οποία σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παραιτήσεων και αποχωρήσεων από την ενεργό δράση,

έμπειρων στελεχών του τομέα της Ενέργειας τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.

"Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει τεχνοκράτη που να μη συγκρούστηκε μαζί του και είναι πραγματικά άξιο απορίας ποιες σκοπιμότητες κρύβει αυτή η συμπεριφορά της", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

"Σε μια κρίσιμη περίοδο, μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην εισαγωγή Φυσικού Αερίου για την ηλεκτροπαραγωγή, ο αρμόδιος οργανισμός για εισαγωγή του παραμένει ακέφαλος. Και ο λόγος σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα είναι το γεγονός πως η πρόεδρος της ΔΕΦΑ, εργαζόταν για πέραν των τριών χρόνων χωρίς μισθό και χωρίς συμβόλαιο. Το Υπουργείο Ενέργειας προφανώς έχει την αποκλειστική ευθύνη για το θέμα αυτό", σημειώνει το ΑΚΕΛ.

"Παράλληλα το Υπουργείο και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση, θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την περαιτέρω καθυστέρηση στην εισαγωγή φυσικού αερίου και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ηλεκτροπαραγωγή".

Η Κύπρος θα κινδυνεύσει με σοβαρά πρόστιμα για τις εκπομπές ρύπων μετά το 2020, εκτός αν δαπανηθούν υπέρογκα κονδύλια για αναβαθμίσεις των παλαιών μηχανών της ΑΗΚ. Επίσης, απομακρύνεται η δυνατότητα λειτουργίας μιας ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού με οφέλη για τους καταναλωτές, αναφέρεται κλείνοντας στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα