Αγχώθηκε αλλά πέρασε από Βρέμη η Ντόρτμουντ (video)

Η μαχητική Βέρντερ Βρέμης κατάφερε να ισοφαρίσει με 10 παίκτες την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο το γκολ του Λούκας Πίστσεκ είκοσι λεπτά πριν τη λήξη έδωσε την εκτός έδρας νίκη στους Βεστφαλούς (1-2).

Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα της Βρέμης, ο Αντρέ Σίρλε άνοιξε το σκορ εκμεταλευόμενος μεγάλο λάθος της άμυνας της Βέρντερ, ενώ στο 39' ο βετεράνος τερματοφύλακας Γιάροσλαβ Ντρόμπνι (κάποτε του Πανιωνίου) ανέτρεψε τον ευρισκόμενο σε προφανή θέση για γκολ

Μάρκο Ρόις έξω από την περιοχή και αντίκρυσε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, είχαν δοκάρι με τον 36χρονο μέσο Κλέμενς Φριτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ισοφάρισαν στο 59', με τον Φιν Μπάρτελς να «χορεύει» τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και να «εκτελεί» από κοντά τον Ρόμαν Βάιντενφέλερ (στην 450η εμφάνισή του κάτω από τα δοκάρια του συλλόγου).

Τελικά η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη σε ένα πανέξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Πολωνού δεξιού οπισθοφύλακα Λούκας Πίστσεκ στο 71' (το τέταρτο φετινό του γκολ) και να ανέβει - έστω προσωρινά - στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Bundesliga, με 30 βαθμούς μετά από 17 αγωνιστικές.


Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 1-0

Το αριστερό πλασέ του πολύπειρου επιθετικού Μάριο Γκόμες μέσα από την περιοχή στο 83' «λύτρωσε» την Βόλφσμπουργκ απέναντι στο Αμβούργο, το οποίο αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 33' και την αποβολή του Σουηδού μέσου Άλμπιν Έκνταλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «Λύκοι» άφησαν έξι βαθμούς πίσω την ομάδα από το μεγάλο λιμάνι του Βορρά (19 έναντι 13), η οποία παραμένει «κολλημένη» στην 16η θέση που οδηγεί στο μπαράζ υποβιβασμού.


Στις καθυστερήσεις η Σάλκε, πέρασε από το Άουγκσμπουργκ η Χόφενχάιμ

Με σκόρερ τον Αυστριακό διεθνή Γκουίντο Μπουργκστάλερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Σάλκε επικράτησε με 1-0 της Ίνγκολσταντ στην «Veltins Arena» και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά τον Νοέμβριο και το 3-1 επί της Ντάρμσταντ. Η Χόφενχαϊμ «άλωσε» το Άουγκσμπουργκ χάρη στα τέρματα των Σάντρο Βάγκνερ (47') και Αντρέι Κράμαριτς (64') στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα στην ουραγό Ντάρμσταντ και την Γκλάντμπαχ ολοκληρώθηκε με σκορ 0-0.


Τα ματς και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-2 (Παρασκευή)

Βέρντερ Βρέμης-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 1-0

Σάλκε-Ίνγκολσταντ 1-0

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 0-2

Ντάρμσταντ-Γκλάντμπαχ 0-0

Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19.30)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου (Κυριακή)

Μάιντς-Κολωνία (Κυριακή)

Keywords
Τυχαία Θέματα