Αυξήθηκαν οι ροές Ρώσων τουριστών στην Αττάλεια της Τουρκίας

Περίπου 1,1 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες έκαναν διακοπές στην τουρκική πόλη Αττάλεια στο διάστημα Ιανουαρίου -Ιουνίου 2017, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ), επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι οι ροές των Ρώσων τουριστών προς την συγκεκριμένη πόλη αυξήθηκαν 44 φορές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Συνολικά, την Αττάλεια στο διάστημα Ιανουαρίου -Ιουνίου 2017 επισκέφθηκαν

2,8 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, εκ των οποίων το 1,1 εκατομμύριο ήσαν Ρώσοι, διευκρινίζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας. Σε σχέση με το 2016, ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 45%, αλλά σε σχέση με το 2015, που οι τουρίστες ήταν πολλοί περισσότεροι, η αύξησή τους σε σχέση με φέτος ήταν 12%

Η Ρωσία, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, παραμένει για την Αττάλεια η κύρια τουριστική αγορά. Παράλληλα, όμως, παρατηρεί ότι παρόλο που οι Ρώσοι τουρίστες άρχισαν και πάλι να πηγαίνουν για διακοπές στην Αττάλεια, εξαιτίας του ότι μειώθηκε ο αριθμός των Ευρωπαίων τουριστών που την επιλέγουν για διακοπές, τον Ιούνιο η συγκεκριμένη πόλη δεν κατάφερε να καλύψει παρά το 14% της επισκεψιμότητας του 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα