Αύξηση 14,2% στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Την αύξηση σε ποσοστό 14,2% της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά το 2017 σε σχέση με το 2016, σχολιάζει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σημειώνοντας ότι καταδεικνύει τη σωστή και στοχευμένη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των αερομεταφορών.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι «εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης για το 2017 στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της Hermes

Airports».

«Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017, ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποίησαν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ήταν 10.252.459, σε σχέση με 8.984.163 για την αντίστοιχη περίοδο του 2016, γεγονός που συνιστά αύξηση της τάξης του 14,2%», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «κατά τα τελευταία πέντε χρόνια η αύξηση της επιβατικής κίνησης στα κυπριακά αεροδρόμια έχει ξεπεράσει το 45%».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών «η πρωτοφανής αύξηση της επιβατικής κίνησης καταδεικνύει τη σωστή και στοχευμένη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των αερομεταφορών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου, μέσω της δραστηριοποίησης νέων αεροπορικών εταιρειών και της εισαγωγής νέων δρομολογίων».

Το Υπουργείο εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς την Hermes Airports και προς όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας, η οποία έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό της χώρας και κατ’ επέκταση, στην κυπριακή οικονομία.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι «θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει της προσπάθειες, σε συνεργασία με όλους της αρμόδιους φορείς, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης και την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα