Αυτά τα μέτρα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι Λεμεσού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των Λιμενεργατών και Σημειωτών στο Λιμάνι Λεμεσού, στα γραφεία της ΠΕΟ. Έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, ανταλλάχθηκαν απόψεις και λήφθηκαν αποφάσεις για λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, η συνέλευση ομόφωνα εξουσιοδότησε τη Συντεχνία να προχωρήσει με τη λήψη μέτρων από αύριο και ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στη λήψη μέτρων οδηγήθηκαν οι εργαζόμενοι, μετά την επιμονή της εργοδοτικής πλευράς να υλοποιηθεί η διά πλειοψηφίας απόφαση του Συμβουλίου

Λιμενεργασίας Λεμεσού, για επίλυση των εργατικών διαφορών σε Διαιτητικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

1. Να αποσυρθεί η απόφαση για τον διορισμό Διαιτητικού Δικαστηρίου.

2. Να ζητηθεί η άμεση έναρξη διαβουλεύσεων για επίλυση των εργατικών διαφορών.

Εάν τα πιο πάνω δεν γίνουν αποδεκτά, τότε ανάλογα με τις εξελίξεις, από αύριο, 11/01/2019, θα λαμβάνονται απεργιακά μέτρα.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε:

Α) Την επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Λιμενεργάτες θα μεταβούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα απαιτηθεί να μην διοριστεί Διαιτητικό Δικαστήριο.

Β) Εάν εντός της ερχόμενης εβδομάδας δεν αρχίσουν διαβουλεύσεις για επίλυση των εργατικών διαφορών, να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 21/01/2019.

Γ) Καμιά ανοχή δεν θα επιδεικνύεται για τις εξόφθαλμες παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης.

Δ) Από την 01/02/2019, που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εμφάνιση της εργατικής διαφοράς για την εργασία στον Μόλο (Αποβάθρα), αυτή η εργασία θα πρέπει να γίνεται μόνο από τους εγγεγραμμένους Λιμενεργάτες.

Για τις επιπτώσεις από τη λήψη μέτρων, εάν οι εργοδότες συνεχίσουν να ενεργούν ετσιθελικά, την ευθύνη θα φέρουν οι ίδιοι και όσοι τους στηρίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα