Αεροσκάφος «μυστήριο» με ύποπτες πτήσεις, καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Πάφου

Έντονο ενδιαφέρον προκαλεί το αεροσκάφος-μυστήριο που βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Πάφου για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών φαίνεται να επιχειρούσε στη Λιβύη μέχρι τον Ιουλίο του 2019. Από τότε το αεροπλάνο έφθασε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο

Λάρνακας. Εδώ και περίπου ένα μήνα το σήμα του βρέθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου.

Το θέμα έφερε στο φως ο Αντ1 και ο συνάδελφος Θησέας Ιωάννου. 

*Φωτογραφίες από το αεροπλάνο όπως παρουσιάζεται στην έκθεση 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη: Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναγνώρισε ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε στο Αμμάν της Ιορδανίας περί τα τέλη Ιουνίου του 2019 έως τις 11 Ιουλίου του 2019, οπότε η Ιορδανία έδωσε εντολή στον ιδιοκτήτη να αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό. Στις 22 Ιουλίου υποβλήθηκε σχέδιο πτήσης με προορισμό την Κύπρο για το εν λόγω αεροσκάφος. 

*Η αναφορά στην Κύπρο από την έκθεση 

Φρούρηση από την Αστυνομία

Η Αστυνομία Κύπρου έλαβε οδηγία πριν από περίπου ένα μήνα ώστε το αεροπλάνο να φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο από μέλη της Δύναμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον ρόλο του και την πιθανή εμπλοκή του όπως προσδιορίζεται στην σχετική έκθεση.

«Η μοναδική εμπλοκή που έχει η Αστυνομία Κύπρου στην υπόθεση είναι η οδηγία που μας δόθηκε  για φρούρηση του αεροπλάνου σε 24ωρη βάση», σχολίασε στο SigmaLive ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Έρχεται κλιμάκιο στην Κύπρο

Μετά τις σχετικές αναφορές αλλά και την «ύποπτη» μετακίνηση τους αεροσκάφους (σ.σ. δεν γίνεται αναφορά στην μεταφορά του στο αεροδρόμιο Πάφου) τον Νοέμβριο θα φτάσει κλιμάκιο της Επιτροπής Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Σκοπός της παρουσίας του κλιμακίου στην χώρα μας σύμφωνα με πληροφορίες είναι να ερευνήσει σε αρχικό στάδιο τον εσωτερικό του χώρο.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αεροσκάφος, Πάφου,aeroskafos, pafou