ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ / Θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους

Το ντέρμπι ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης στροφής του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα 2-1 κόντρα στην Ένωση και οι γαλαζοκίτρινοι από το ισόπαλο 0-0 με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Πολλοί χαμένοι βαθμοί μέχρι στιγμής για τις δύο ομάδες, που έχουν ως στόχο τη νίκη. 

Η ΑΕΚ, είναι αλήθεια πως δεν διανύει την καλύτερη

της χρονιά ενώ οι εμφανίσεις της δεν είναι οι καλύτερες. Τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και η ομάδα της Λάρνακας κάνει "μάχη" για να μπει στην εξάδα. Ο αγώνας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ είναι σημαντικός καθώς αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση με 25 βαθμούς ενώ η ΑΕΛ είναι στους 26 και την 5η θέση. Πιο κάτω από της Λαρνακείς είναι η Νέα Σαλαμίνα με 24 βαθμούς. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πως με αυτά τα δεδομένα ο κάθε βαθμός είναι υπέρ πολύτιμος.

Δεν υπολογίζονται από τον Ηλία Χαραλάμπους οι Άμπραχαμ, Ταντί, Γκαρσία και Γιάννου.

Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ανόρθωση, στον εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και είναι στο -5 από την κορυφή. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν είναι σταθεροί στην φετινή χρονιά ενώ οι εμφανίσεις τους, με βάση τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ δεν είναι οι καλύτερες. Επίσης, ο ΑΠΟΕΛ δυσκολεύεται φέτος στα ντέρμπι καθώς μέχρι στιγμής έδωσε 7 αγώνες με ομάδες της εξάδας και μόνο την ΑΕΛ στο ΓΣΠ κατάφερε να κερδίσει.

Δεν υπολογίζονται από τον Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, οι Μιχαΐλοβιτς, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Σιγκούρνταρσον, Σόουζα και Άλεφ.

Συνεπώς, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΑΠΟΕΛ θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους για να μην χάσει άλλους βαθμούς στην μάχη που θα κάνει για είσοδο στην εξάδα και ο ΑΠΟΕΛ να μην χάσει επαφή με της ομάδες που είναι πιο πάνω από αυτόν στην βαθμολογία. 

Keywords
Τυχαία Θέματα