Whats app:Διαρρέουν στη Τουρκία οι διάλογοι πραξικοπηματιών

Μέσω ομάδας που δημιούργησαν στο whats app επικοινωνούσαν οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία, πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος, όπως προκύπτει έπειτα από τις έρευνες στα κινητά τους, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο. Οι διάλογοί τους άρχισαν να διαρρέουν στον τουρκικό τύπο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέσα από τις συνομιλίες αποκαλύπτονται οι ταυτότητες τους και τα αξιώματά τους στον στρατό. Ακόμη και η διαταγή για επίθεση στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη δόθηκε από αυτή

την ομάδα. Έπειτα από την εκδήλωση του πραξικοπήματος, στις συνομιλίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να συλληφθεί ο Διοικητής της Α Στρατιάς Ουμίτ Ντουντάρ, ενώ επισημαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν στο πραξικόπημα γι' αυτό και πρέπει να διακοπούν οι μεταδόσεις κάποιων καναλιών. Γι αυτό το σκοπό έστειλαν ομάδες για να εκτελέσουν την απόφασή τους.

Οι πραξικοπηματίες συζητούσαν ακόμη ότι ο λαός μαζί με την αστυνομία αντιστέκονταν και αρχικά προσπάθησαν να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο πως όλα πήγαιναν καλά. Ωστόσο έπειτα από την ακινητοποίηση των τανκ και τη σύλληψη των στρατιωτών κάποιοι από αυτούς βγήκαν από την ομάδα και κάποιοι ρωτούσαν ο ένας τον άλλο εάν η επιχείρηση έχει ακυρωθεί και αν πρέπει να διαφύγουν.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα