PwC Κύπρου: Σταθερός υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας

Στηρίζει για έκτη συνεχή χρονιά το Junior Achievement Κύπρου και τη Chrysalis LEAP.

Μέσα στο γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον που ζούμε ως απότοκο της πανδημίας του COVID-19, η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας ως βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ. Η PwC Κύπρου στηρίζει  διαχρονικά την τοπική κοινωνία, καθώς

και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσα από στρατηγικές συνεργασίες όπως αυτή με το Junior Achievement και τη Chrysalis LEAP.

Μαθητική Επιχείρηση της Χρονιάς 2020

Η PwC στήριξε για έκτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό «Επιχείρηση της Χρονιάς», ο οποίος διοργανώνεται από το Junior Achievement Κύπρου δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, να διαπιστώσουν στην πράξη πώς υλοποιείται μια επιχειρηματική ιδέα και με ποιον τρόπο λειτουργεί και αναπτύσσεται μία επιχείρηση. Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού COVID-19, ο φετινός  διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ψηφιακά στις 5 Ιουνίου αναδεικνύοντας την ομάδα Coalfee ως αυτή που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe, τον Ιούλιο 2020. Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, η PwC απένειμε το βραβείο «Most Innovative Product / Service» στην ομάδα tapNplan, δίνοντας της την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συνεδρία επαγγελματικής καθοδήγησης (coaching) ειδικά σχεδιασμένη για αυτούς από επαγγελματία «coach» της PwC. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, περισσότερα από 20 μέλη της PwC συμμετείχαν στο πρόγραμμα ως μέντορες των ομάδων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, ενώ στις 6 Μαρτίου ο οργανισμός διοργάνωσε ειδικά για αυτές τις ομάδες, στα γραφεία του την ετήσια εμπορική έκθεση, όπου και παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Διαγωνισμός πράσινων επιχειρηματικών ιδεών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PwC Κύπρου παραμένει για έκτη συνεχή χρονιά Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP, του πρώτου επιταχυντή πράσινων επιχειρηματικών ιδεών στην Κύπρο, ο οποίος παρέχει τα αναγκαία εφόδια στις νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα διάφορα προγράμματα που προσφέρει, ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Το ClimateLaunchpad, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης παγκοσμίως, πραγματοποιείται φέτος  εξ ολοκλήρου ψηφιακά, με τις κυπριακές ομάδες να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Εθνικό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο. Οι τρεις επικρατέστερες ομάδες  θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Τελικό που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ οι ομάδες που θα διακριθούν στον Πανευρωπαϊκό Τελικό θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο εκπαιδευτικό Bootcamp με τη συμμετοχή 13 ομάδων, στο οποίο συμμετείχαν τρεις μέντορες από την PwC Κύπρου παρέχοντας πρακτική στήριξη στις ομάδες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC, εξέφρασε την επιθυμία του οργανισμού να συμβάλλει στη δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για τις επόμενες γενιές: “Με γνώμονα τις αξίες της PwC, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία και  στηρίζουμε την  επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Στόχος μας είναι να επιφέρουμε θετική αλλαγή και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των μελλοντικών ηγετών και ενός καλύτερου αύριο για τις επόμενες γενιές » επεσήμανε ο κ Ευγενίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα