O Έλληνας φωτογράφος με «άρωμα» από Hollywood στο SigmaLive

Με πάνω από 120.000 χιλιάδες followers στο Instagram, ο 24χρονος Έλληνας φωτογράφος Gregory Μασούρας, μιλά αποκλειστικά στο SigmaLive, για την ιδέα πίσω από το project του «Αnimation in reality», για τις διάσημες του Hollywood και τους χαρακτήρες της Disney

στα φωτογραφικά του collage, καθώς επίσης και για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο εξωτερικό.

Animation in Reality: Το Disney project

Μπορεί ο Gregory Mασούρας να έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική, αλλά δεν άργησε να καταλάβει ότι η μεγάλη του αγάπη είναι η φωτογραφία. Έτσι ξεκίνησε την ιδέα του «Animation In Reality» (εικόνες από γνωστά και αγαπημένα cartoon παίρνουν τη θέση πραγματικών - συνήθως διασήμων του Hollywood, σε εξώφυλλα, catwalks).

Ο 24χρονος Έλληνας φωτογράφος, εξηγεί από πού εμπνεύστηκε το concept: «Όλο αυτό με τα animation μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου πριν από τρία χρόνια περίπου, όταν αγόρασα ένα καινούργιο κινητό. Θέλοντας να δοκιμάσω τις δυνατότητες της κάμεράς του, άρχισα να φωτογραφίζω διάφορα σημεία της Αθήνας. Έτσι, χωρίς να το σκεφτώ, μου γεννήθηκε η ιδέα να εντάξω στις εικόνες κάποια cartoons. Στην αρχή το είδα σαν μια ευχάριστη ενασχόληση για τον ελεύθερό μου χρόνο» και προσθέτει ότι ο λόγος που ασχολήθηκε με τους ήρωες της Disney, είναι διότι όλοι μας στην παιδική μας ηλικία τους είχαμε κάτι σαν «celebrities».

Η επιλογή των χαρακτήρων

Τις φωτογραφίες του Έλληνα φωτογράφου, έχουν κάνει repost και like πολλοί διάσημοι του Hollywood, μεταξύ αυτών η Cara Delevingne, η Αlessandra Ambrosio, o Edward Enninful, o Olibier Rousteing και άλλοι πολλοί. Πώς όμως επιλέγει πώς θα συνδυάσει τους ήρωες της Disney με τους διάσημους του Hollywood; «Μερικές φορές εμπνέομαι από τον χαρακτήρα/αύρα του κάθε διάσημου. Μερικές φορές από το ύφος του/της που ταιριάζει με το cartoon. Υπάρχουν και στιγμές που επικεντρώνομαι στο χιούμορ και τον αυθορμητισμό. Αγαπημένη μου φωτογραφία, είναι ένα εξώφυλλο του W Magazine».

Η συνεργασία, οι φωτογράφοι και η μόδα

Όπως ανέφερε ο ίδιος, θαυμάζει πολλούς φωτογράφους με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον. «Χμμμ, θαυμάζω πολλούς η αλήθεια. Δεν θα είχα πρόβλημα να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε. Συχνά, φτιάχνω φωτογραφίες του Giampaolo Sgura. Η μόδα παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που φτιάχνω τις φωτογραφίες».

Ο «εξωτερικός» στόχος

Μέσα από τις φωτογραφίες του, στέλνει το δικό του μήνυμα. «Ο απώτερος μου στόχος όταν ξεκίνησα το project, ήταν να απελευθερώσω την ενήλικη φαντασία χρησιμοποιώντας εργαλεία, τα οποία μέχρι και τώρα ανήκαν σε νεότερα πλήθη», ενώ, όπως ανέφερε, δεν θα δίσταζε να μετακομίσει στο εξωτερικό εάν είχε μια ενδιαφέρουσα πρόταση. « θα μετακόμιζα στο εξωτερικό εάν προέκυπτε κάποια πρόταση για δουλειά, διότι καλώς ή κακώς τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εύκολα».

Keywords
Τυχαία Θέματα