LIVE: Κλείδωσε σε "Βόρεια Μακεδονία" το όνομα των Σκοπίων

Σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" κλείδωσε το όνομα των Σκοπίων μετά την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με διάγγελμα που πραγματοποίησε ο πρώτος προς ενημέρωση του ελληνικού λαού την Τρίτη το βράδυ.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο συμφωνήθηκε

μια erga omnes σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι που σημαίνει ότι τα Σκόπια αναλαμβάνουν την υποχρέωση συνταγματικής αναθεώρησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής, στη συμφωνία κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.

Η συμφωνία αναμένεται να κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αφού η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις, ενώ πλέον η ευθύνη εναπόκειται στα Σκόπια, να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν και που θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της τελικής συμφωνίας .

Με τη σειρά του ο κος Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα μέσα από αυτή την προϋπόθεση δείχνει τη δημοκρατική της ευαισθησία για τα Σκόπια, προσθέτοντας ότι παρά την ανεύθυνη στάση κάποιων ηγετών της, ο σεβασμός στην ιστορία είναι διαβατήριο της γειτονικής χώρας για την Ευρώπη.

Το SigmaLive κάλυψε λεπτό προς λεπτό το διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα