Kαταιγίδα θα φέρει προβλήματα στην κυκλοφορία αεροσκαφών

Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Σχίπχολ , έλαβε μέτρα σήμερα προκειμένου να αντιμετωπίσει μια χειμερινή καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει την περιοχή συνοδευόμενη από σφοδρούς ανέμους, ακυρώνοντας δεκάδες πτήσεις και προειδοποιώντας για καθυστερήσεις σε δρομολόγια.

Δυτικοί άνεμοι η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να φθάσει τα 120 χλμ/ ώρα αναμένεται να σαρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της Ολλανδίας αύριο, όπως προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Συνεπώς, "αναμένονται προβλήματα στην κυκλοφορία των αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο του κμστερνταμ Σχίπχολ" διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι

του αεροδρομίου.

Η αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε από την πλευρά της την ακύρωση 220 πτήσεων - 110 που επρόκειτο να απογειωθούν και ισάριθμο αριθμό που επρόκειτο να προσγειωθούν- καθώς θα "περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό" η δυνατότητα προσγειώσεων- απογειώσεων.

"Οι ισχυροί άνεμοι θα καταστήσουν επίσης αδύνατη τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι υπηρεσίες στο έδαφος" μεταξύ 11.00 - 13.00 ώρα Κύπρου.

Επίσης, το αεροδρόμιο γνωστοποίησε ότι αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες συντήρησης κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων NS προειδοποιεί ότι τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα ελαττωθούν, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα