InclEUsion: Προωθώντας της κοινωνική ένταξη των μεταναστών με αναπηρία

Ο οργανισμός Centre for Competence Development Cyprus- COMCY, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου InclEUsion, συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+,  οργανώνει σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων με θέμα την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και των ατόμων με αναπηρίες.

Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα του έργου InclEUsion, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες με αναπηρίες μέσω της δημιουργίας νέων μεθόδων προσέγγισης και εργαλείων υποστήριξης

των εκπαιδευτών και άλλων επαγγελματιών που εργάζονται με μετανάστες με αναπηρίες.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό εκπαιδευτικό μάθημα που έχει αναπτυχθεί, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη θεματική του έργου και να αξιολογήσουν το υλικό και τις διάφορες δραστηριότητες του έργου.

Η συναντήσεις απευθύνονται κυρίως σε:

Εκπαιδευτές ενηλίκων που ασχολούνται με μετανάστες &άτομα με αναπηρίεςΚοινωνικοί λειτουργοί που εμπλέκονται σε δράσεις εκπαίδευσης μεταναστών με αναπηρία

Οι συναντήσεις θα τρέξουν τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης, με προγραμματισμένες συνεδρίες με την ομάδα του έργου στην Κύπρο.

1η Διαδικτυακή Συνάντηση: 29 Σεπτεμβρίου 2021, 16:00-18:00

Παρουσίαση Ευρωπαϊκού έργου &εκπαιδευτικού υλικού

Διαδικτυακή Πλατφόρμα ΖΟΟΜ

2η Διαδικτυακή Συνάντηση: 14 Οκτωβρίου 2021, 16:00-17:00

Συζήτηση, αξιολόγηση και ερωτήσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Διαδικτυακή Πλατφόρμα ΖΟΟΜ

3η Τελική Δια ζώσης Συνάντηση: Νοέμβριος 2021

(ημέρα, ώρα &τοποθεσία θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο)

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν! Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις, πατήστε εδώ!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ μέχρι και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22420110 ή μέσω email στο [email protected]

* Ο Οργανισμός CENTRE FOR COMPETENCE DEVELOPMENT CYPRUS (COMCY) είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης έργων, της κατάρτισης και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Εστιάζεται  στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη διαφόρων ομάδων-στόχων και τομέων της κοινωνίας, μέσω της συμμετοχής σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες, καθώς και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, μεταφέρει και παρέχει καλές πρακτικές από την Κύπρο και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα