IRS:Ζήτησε να διερευνηθούν φορολογικοί έλεγχοι σε βάρος πρώην αξιωματούχων FBI

Ο Τσαρλς Ρέτιγκ επίτροπος της Υπηρεσίας Ελέγχου Εισοδήματος των ΗΠΑ (IRS) ζήτησε από την εσωτερική υπηρεσία ελέγχου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο δύο πρώην αξιωματούχοι του FBI, που διασύρθηκαν από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιλέχθηκαν για εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε χθες το IRS.

Η

ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την αναφορά της εφημερίδας “The New York Times”, σύμφωνα με την οποία, ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ που αποπέμφθηκε το 2017 από τον Τραμπ επιλέχθηκε για έναν εξαιρετικά σπάνιο φορολογικό έλεγχο, αναφορικά με τους φόρους που κατέβαλε το 2017, ενώ ο πρώην διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ επιλέχθηκε για έλεγχο σχετικά με τους φόρους που κατέβαλε το 2019.

Τα δύο διευθυντικά στελέχη βρίσκονταν συχνά στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής από τον Τραμπ για το ρόλο τους στην έρευνα του FBI αναφορικά με τους ισχυρισμούς για σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία το 2016. Ο Κόμεϊ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του το 2017, ενώ ο Μακέιμπ το 2018, ενώ αργότερα έγραψε τα απομνημονεύματά του, επικρίνοντας τον Τραμπ για τις “αδιάκοπες επιθέσεις” του κατά του FBI.

Ο Ρέτιγκ, ο οποίος διορίστηκε από τον Τραμπ το 2018, ενώ διατηρήθηκε στη θέση του από τον πρόεδρο Μπάιντεν, ανέφερε το παραπάνω ζήτημα στον αρμόδιο επιθεωρητή εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για τα φορολογικά έσοδα “αφού έλαβε μία σχετική δημοσιογραφική έρευνα,” ανέφερε το IRS σε μία ανακοίνωση του μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η αναφορά των New York Times (https://www.nytimes.com/2022/07/06/us/politics/comey-mccabe-irs-audits.html) παρουσίασε επεξεργασμένες φωτογραφίες των επιστολών που έλαβαν οι Κόμεϊ και Μακέιμπ υποστηρίζοντας ότι η επιλογή τους “ήταν τυχαία και σύμφωνη με τα προβλεπόμενα για τη διεξαγωγή φορολογικών ελέγχων.” Ο Κόμει πληροφορήθηκε για τον φορολογικό έλεγχο που του έγινε για το οικονομικό έτος 2017, το 2019, ενώ ο Μακέιμπ ενημερώθηκε σχετικά το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
IRS Ζήτησε, FBI,IRS zitise, FBI