HB:To Aντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα για ηγεσία μειοψηφίας

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα προτείνει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας μετά την αποτυχία της συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει πλειοψηφία κατά τις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Εργατικών επί των Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ.

Η Μέι δίνει σήμερα μάχη για να παραμείνει στην πρωθυπουργία, καθώς οι Βρετανοί ψηφοφόροι την "τιμώρησαν", στερώντας της την ισχυρή εντολή που επιθυμούσε για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit.

Η Μέι

άφησε να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της ως εν ενεργεία πρωθυπουργός για να πραγματοποιήσει μια πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά δεν είναι σαφές αν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη στήριξη για να το πετύχει.

"Θα προτείνουμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ πως το Συντηρητικό Κόμμα είναι σταθερό, δεν θεωρώ ότι η πρωθυπουργός είναι σταθερή. Δεν θέλω να είμαι προσβλητικός, αλλά νομίζω ότι είναι μια ξοφλημένη πρωθυπουργός", είπε ο ίδιος στο BBC Radio.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα