«H Ρωσία φταίει για εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας»

Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από πρόσφατες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, με τον ρόλο της Μόσχας στη Συρία να επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, ανέφερε υψηλόβαθμος Αμερικανός στρατηγός την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της

Γερουσίας, ο στρατηγός Joseph Votel δήλωσε ότι η ρωσική υποστήριξη του καθεστώτος Άσσαντ αυξάνει την πολυπλοκότητα της εκστρατείας ήττας του Daesh, καθώς η Μόσχα παίζει τον ρόλο του «πυροσβέστη», τροφοδοτώντας τις εντάσεις μεταξύ των διαφόρων κομμάτων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και άλλων εταίρων του συνασπισμού, και στη συνέχεια υπηρετεί ως διαιτητής για την επίλυση των διαφορών.

«Γι 'αυτό ανησυχώ για τον ρόλο που παίζει η Ρωσία στη βόρεια Συρία και πώς επηρεάζει όλες τις σχέσεις μας, και ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ μας και της Τουρκίας», ανέφερε.

Η Τουρκία υπήρξε "βασικός εταίρος στην πάλη ενάντια στο ISIS [Daesh] εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και αναγνωρίζουμε ότι έχουν βάσιμες ανησυχίες για την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων τους από την τρομοκρατία".

Ο Votel δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία έχει οδηγήσει σε «μικρή ένταση» μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, όμως οι δύο πλευρές εργάζονται μέσω διπλωματικής αλλά και στρατιωτικής προσπάθειας για να ξεπεραστούν.

Απαντώντας σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ στην πόλη Αφρίν της Συρίας, ο Votel ανέφερε ότι οι Η.Π.Α. δεν δραστηριοποιούνται εκεί και δεν έχουν καμία πρόθεση να το πράξουν.

«Η ανησυχία που έχουμε, είναι ότι οι δραστηριότητες στην Αφρίν αποσπούν την προσοχή από την καταπολέμηση του ISIS και, αυτή τη στιγμή, αυτό έχει επιπτώσεις», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα