H E.E ζητά πίσω 340.000 ευρώ από την Μαρίν Λεπέν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά περίπου 340.000 ευρώ από την ευρωβουλευτίνα Μαρίν Λεπέν, θεωρώντας ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς εισέπραξε το ποσό αυτό για να καταβάλει τους μισθούς δύο βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ζήτησε στις 2 Αυγούστου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης του ποσού των 339.946 ευρώ που αντιστοιχεί στους μισθούς που καταβλήθηκαν σε δύο κοινοβουλευτικούς βοηθούς της

Μαρίν Λεπέν, τον Τιερί Λεζιέ και την Κατρίν Γκριζέ, σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή και μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Οι δύο αυτές πηγές επιβεβαίωσαν την πληροφορία που είχε δημοσιευτεί σε δύο γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τον ιστότοπο Mediapart και το περιοδικό Marianne.

Ο Τιερί Λεζιέ πληρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2011 ενώ η Γκριζέ λάμβανε μισθούς απο το 2010 μέχρι και φέτος.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά να πληρώνει δύο βοηθούς οι οποίοι "όφειλαν να εργάζονται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητάς της και όχι σε κάτι άλλο, στην έδρα του Εθνικού Μετώπου" ανέφερε η κοινοβουλευτική πηγή.

Στις 30 Σεπτεμβρίου το Ευρωκοινοβούλιο έδωσε διορία τεσσάρων εβδομάδων στη Λεπέν για να απαντήσει, κάτι που δεν έχει πράξει μέχρι τώρα.

"Δεν έχουμε απαντήσει στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινοβουλίου διότι ακόμη δεν μας έχουν αποστείλει την έκθεση από την έρευνα της OLAF", είπε ο δικηγόρος της Λεπέν, ο Μαρσέλ Σεκαλντί, προσθέτοντας ότι θα προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβει αυτήν την έκθεση. "Πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε τη δουλειά του βοηθούν ενός ευρωβουλευτή με τη δραστηριότητά του ως προέδρου ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος; Τα ευρωπαϊκά ζητήματα και τα γαλλικά κοινωνικά θέματα, όπως οι μεταναστευτικές ροές ή ο χώρος Σένγκεν αλληλοσυνδέονται", συνέχισε, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να παρεμποδιστεί το έργο της Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να εμφανιστεί ένοχη ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η OLAF επιβεβαίωσε μόνο ότι ολοκλήρωσε τη διοικητική έρευνά της τον Ιούλιο.

Μια παρόμοια υπόθεση βαρύνει και τον πατέρα της Μαρίν, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ζητά να επιστρέψει το ποσό των 320.026 ευρώ, δηλαδή των μισθών που "κακώς" καταβλήθηκαν στον κοινοβουλευτικό βοηθό του, τον Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, από το 2009 μέχρι το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα