Fake News "Χαραυγής" & η γλασέ επανάσταση των Antifa

Fake news επιστράτευσε η "Χαραυγή" στο ρεπορτάζ της για την διαδήλωση που εξήγγειλαν οι "Antifa" το Σάββατο (28/11) που μας πέρασε. 

Ο τίτλος του "Dialogos" αναφέρει: "Επιχείρηση-φιάσκο από κυβέρνηση – Αστυνομία «Αστακός» η Αστυνομία για διαμαρτυρία... που δεν έγινε στη Λευκωσία". 

Πώς... δεν έγινε; Στο Facebook οι "Antifa" κορδώνουν ότι περίπου έκαναν την... Οχτωβριανή

Επαναστάση στα τέλη Νοεμβρίου. Δείτε τι έγραψαν (θα πρέπει να υποστείτε τον βιασμό της κυπριακής διαλεκτού που σας επιβάλλουν): 

"Γύρω στα 50 άτομα επορευτήκαμε στο κέντρο της πόλης, παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων τζιαι την τρομοεπιχείρηση της αστυνομίας. Στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε την πλατεία, όσες εκαταφέραμε να συσπειρωθούμε, αποφασίσαμε λόγω του ολικού αποκλεισμού του χώρου που τους μπάτσους να ακολουθήσουμε διαφορετική διαδρομή τζιαι να πορευτούμε σε άλλους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας."

Οι "Antifa" αυτοανακηρύχθηκαν μεγάλοι αγωνιστές κατά του... παγκόσμιου φασισμού: 

"Η σημερινή μέρα εν μια στιγμή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που ορθώνεται απέναντί μας. Ήταν τζιαι ένα στιγμιότυπο θκυο κόσμων σε σύγκρουση: ο κόσμος του αυταρχισμού, της εμετάλλευσης, του φασισμού, τζιαι ο κόσμος της αλληλεγγύης, της συλλογικής ζωής, της αντίστασης. Η κυπριακή κοινωνία έσσιε διλήμματα μπροστά της. Μπορεί να αποδεχτεί τον φασισμό που επελαύνει ή να στήσει αναχώματα απέναντί του."

Οι διάφοροι ανώνυμοι «φιλοακελικοί» λογαριασμοί, αυτοί που σπέρνουν διχόνοια και μίσος, δολοφονούν χαρακτήρες, σπιλώνουν συνειδήσεις, και ενιότε τους ξεφεύγει και ηδονίζονται φανερά όποτε η Τουρκία και το καθεστώς σκοράρουν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μπόρεσαν να κουμαντάρουν τον μικρομεγαλισμό τους: 

"Το δεύτερο πράμα που εκαταφέραν σήμερα οι Antifa Lefkosa ήταν να ξεφτιλίσουν τούτον ούλλο τον μηχανισμό καταστολής που εστήθηκε -αποτελούμενο, επαναλαμβάνω, που καμιά 30αριά περιπολικά, καμιά 20αριά μοτόρες, καμιά 80αριά αστυνομικούς με πλήρη αντιδιαδηλωτικό εξοπλισμό, καμιά 50αριά ΚΥΠίτες με πολιτικά τζιαι μαύρα γιλέκα αλά CSI, καμιά 10αριά μέλη της στρατονομίας με παραλλαγή, ένα αντιοχλαγωγικό όχημα ρίψης νερούς, ένα drone που επετούσε πάνω που την κεντρική πλατείας της πόλης- βαδίζοντας προς την αντίθετα πλευράς της εντός των τειχών Λευκωσίας." 

Είπαν να κάμουν τον ψύλλο κάμηλον για λίγη προπαγάνδα και φτηνές εντυπώσεις, αλλά αυτοί τον έκαναν δεινόσαυρο! Από τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι ίδιοι δεν φαίνεται τίποτα από όλα αυτά που ισχυρίζονται. 

Αλλά και από την φωτογραφία της μεγάλης γλασέ νοεμβριανής επανάστασης που ανέβασαν στις σελίδες τους πάντως, μετράμε δεν μετράμε 20 άτομα με το ζόρι (χωρίς τήρηση αποστάσεων). 

Άρα τελικά έγινε η διαδήλωση; Αν ναι, τότε γιατί η "Χαραυγή" ψεύδεται;

Βέβαια, αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ το ρεπορτάζ της "Σημερινής" (το οποίο ενόχλησε τη Χαραυγή) αναφέρεται με στοιχεία στη δράση της Ακροαριστεράς και στο δηλητήριο που αυτή διοχετεύει στα σχολεία (μίσος κατά εργαζομένων σε αστυνομία, υπόθαλψη της φυγοστρατίας), έσπευσε η κομματική εφημερίδα του ΑΚΕΛ να τους καλύψει και να τους ξεπλύνει. 

ΥΓ: Κανένας δεν μίλησε για "Αριστερά" αλλά για "Ακροαριστερά". Το ΑΚΕΛ γιατί θίχτηκε;

ΚΒΑΝΤΖΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα