FIBA: «Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του γίγαντα»

Η FIBA, μέσω της ιστοσελίδας της, αναφέρθηκε στον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, τον οποίον αποκάλεσε «γίγαντα» στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος.

Η παγκόσμια ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης μέσω της ιστοσελίδας της αναφέρθηκε στην πορεία του Παύλου Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό, τόνισε πως οι «πράσινοι» με τους αδελφούς Γιαννακόπουλου πήραν 13 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 6 Euroleague και 1 Διηπειρωτικό και συμπλήρωσε πως ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για

τα... μεγάλα ονόματα που ήρθαν στο «τριφύλλι».

«Ήταν εκείνος που έφερε στον Παναθηναϊκό μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα, σε παίκτες και προπονητές, στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Στα ονόματα αυτά συμπεριλαμβάνονται οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Μίκαελ Κοχ, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ζάρκο Πάσπαλιε, Νίκολα Πέκοβιτς, Ντίνο Ράτζα, Βασίλης Σπανούλης, Μπάιρον Σκοτ και Ντομινίκ Ουίλκινς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, προτού γίνει μια αναφορά στη ζωή του.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα της FIBA φιλοξενεί δηλώσεις και του Γενικού Γραμματέα της, Πάτρικ Μπάουμαν, ο οποίος είπε: «Εκ μέρους της FIBA, θέλω να μεταφέρω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και στην ομάδα του Παναθηναϊκού και σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Η επίδρασή του και η συνεισφορά του στο σπορ μας ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα