Eπιπλέον 3,4 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του Brexit

Σε αύξηση των κεφαλαίων σε σχέση με την προετοιμασία της για το Brexit, προχωρεί η Μεγάλη Βρετανία, την ίδια στιγμή που υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη κατά τα επόμενα πέντε έτη στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του ετήσιου προϋπολογισμού.

Η βρετανική Κυβέρνηση θα θέσει στο περιθώριο επιπλέον 3,0 δισεκατομμύρια στερλίνες (3,4 δισεκατομμύρια ευρώ) τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία της για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ ενώπιον του κοινοβουλίου.

"Είμαι πρόθυμος να διαθέσω περαιτέρω

ποσά εάν και όταν χρειαστεί", ανέφερε ο κ. Χάμοντ. Η Βρετανία έχει ήδη κρατήσει επιπλέον 700 εκατομμύρια στερλίνες για τον ίδιο σκοπό.

"Οι διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές μας σχέσεις με την ΕΕ βρίσκονται σε κρίσιμη φάση", τόνισε στους νομοθέτες ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, ενόψει της προγραμματισμένης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

Ο κ. Χάμοντ είπε ακόμη ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει πρόοδο στην επίτευξη συμφωνίας για εφαρμογή του Brexit, η οποία αποτελεί, όπως σημείωσε, «ύψιστη προτεραιότητα στις επόμενες εβδομάδες».

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι η οικονομία της Βρετανίας θα αναπτυχθεί με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ό, τι αναμενόταν κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα του Brexit και την αδύναμη παραγωγικότητα.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα αυξηθεί φέτος κατά 1,5%, κατά 1,4% το 2018, κατά 1,3% το 2019 και το 2020 και κατά 1,5% το 2021, ανακοίνωσε ο κ. Χάμοντ ύστερα από σειρά υποβαθμίσεων της αύξησης του ΑΕΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα