Eντολές σε στρατό Ιαπωνίας: Αναφορά, ανάλυση & καταγραφή UFO

Οι Iαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις  (SDF)έχουν λάβει εντολές για το πώς να ανταποκριθούν σε άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που απειλούν τον εναέριο χώρο της χώρας - αν και ο υπουργός Άμυνας επιμένει ότι, προσωπικά, δεν πιστεύει σε εξωγήινους.

Οι οδηγίες διανεμήθηκαν γραπτώς στο Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας και στο προσωπικό της SDF, ανέφερε το δίκτυο NHK TV τη Δευτέρα. Ο υπουργός Άμυνας Τάρο Κόνο ζήτησε προσωπικά να δημιουργηθούν τον Απρίλιο αφού το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε επίσημα τρία βίντεο που τράβηξαν πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

που απεικονίζουν παράξενου τύπου αντικείμενα αντικείμενα στον ουρανό.

Τα μέλη της υπηρεσίας SDF καλούνται να ενημερώσουν αμέσως τους προϊσταμένους τους εάν αντικρίσουν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ιαπωνική εθνική άμυνα και ασφάλεια. Υποτίθεται επίσης ότι πρέπει να βιντεοσκοπήσουν το αντικείμενο όσο το δυνατόν πληρέστερα, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αναλύσουν το υλικό με την ελπίδα  να προσδιορίσουν τη φύση του UFO. Πλάνα που υποβάλλονται από το κοινό θα αναλύονται  επίσης λεπτομερώς, σημειώνεται.

Ο  Κόνο  τόνισε  πως εξέδωσε για πρώτη φορά την οδηγία πριν από πέντε μήνες  και διευκρίνισε στους δημοσιογράφους- «Ειλικρινά μιλώντας, δεν πιστεύω στα UFO. Ο επίσημος λόγος για την οδηγία είναι η αύξηση της κυκλοφορίας drone και άλλων ιπτάμενων αντικειμένων. που κινούνται σε αντίθεση με τα συμβατικά επίπεδα». Ο Kono ισχυρίστηκε ότι κανένας Ιάπωνας πιλότος δεν είχε δει ποτέ UFO.

Το Πεντάγωνο δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα για να διερευνήσει τα περιστατικά UFO τον περασμένο μήνα, αναβιώνοντας μια φερόμενη μονάδα που ονομάζεται Advanced Aerospace Threat Identification Program, η ύπαρξη της οποίας αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο κοινό (και η οποία ίσως δεν είχε διαλυθεί καθόλου), σημειώνει το ρωσικό RT. Λίγο αργότερα, ο Kono συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Mark Esper στο Γκουάμ και το ζήτημα των UFO εμφανίστηκε ως πιθανό θέμα για ιαπωνοαμερικανική συνεργασία, σύμφωνα με το Kyodo News.

Διαβάστε επίσης: Το Πεντάγωνο, τα «UFO» και η αντίδραση των πιλότων (BINTEO)

Τα τρία βίντεο που κυκλοφόρησαν επίσημα από το Πεντάγωνο νωρίτερα αυτό το έτος εμφανίστηκαν αρχικά το 2007 και το 2017, ενεργοποιώντας τους  λάτρεις των εξωγήινων.  

 Ωστόσο, έχουν εμφανιστεί εναλλακτικές εξηγήσεις για τα κλιπ. Πολλοί πρώην υπάλληλοι του αμερικάνικου στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα ισχυρίστηκαν ότι τα «UFO» ήταν μέρος ενός προγράμματος μυστικών όπλων. Ένας συνταξιούχος αξιωματικός της CIA υποστήριξε ότι τα βίντεο έδειχναν "αεροσκάφη φαντάσματα" που δημιουργήθηκαν από ένα πρόγραμμα πλαστογράφησης ραντάρ των ΗΠΑ.

Πηγή: Τι σημαίνει η ανακάλυψη φωσφίνης στην Αφροδίτη για αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Keywords
Τυχαία Θέματα