Energean: Αύξηση 35% σε αποθέματα, 45% σε παραγωγή υδρογονανθράκων

Σημαντική αύξηση στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και στην παραγωγή, πέτυχε το 2018 η Energean, η οποία προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021.



H εταιρεία που είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματά της για το 2018.

Συγκεκριμένα,

το 2018 αυξήθηκαν στα 347 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα βεβαιωμένα (2P) αποθέματα και στα 58 εκατ. βαρέλια τα δυνητικά (2C) αποθέματα της εταιρείας, με τη συνδυαστική αύξηση να φτάνει το 35% σε σχέση με το 2017.

Επίσης, αυξήθηκε στις 4.053 βαρέλια ημερησίως, ήτοι κατά 45% σε σχέση με το 2017, η παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο Καβάλας.
Ακόμα, η εταιρεία πέτυχε μία σειρά από ορόσημα στην πορεία της προς την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του project με την άντληση 460 εκατ. δολαρίων από τη δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και με την υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 1,275 δισεκ. δολαρίων με τέσσερις διεθνείς τραπεζικούς ομίλους πέρσι τον Μάρτιο.


Τον ίδιο μήνα λήφθηκε η Τελική Επενδυτική Απόφαση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς.

Ξεκίνησε η κατασκευή του FPSO “Energean Power” στα ναυπηγεία της COSCO στο Ζουσάν της Κίνας και στα ναυπηγεία Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντιστοίχως.

Τον Φεβρουάριο ξεκίνησε το γεωτρητικό πρόγραμμα στο Ισραήλ, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις γεωτρήσεις. Η γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου.

Η Energean διασφάλισε την πώληση 4,6 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως με την υπογραφή συμβολαίων με ηλεκτροπαραγωγούς και μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές στο Ισραήλ.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανάπτυξης του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας με την έναρξη των γεωτρήσεων και την έναρξη κατασκευής της νέας εξέδρας Λάμδα.

Μειώθηκε κατά 29%, στα 17,6 δολάρια ανά βαρέλι, το κόστος παραγωγής.

Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για την ανάπτυξη του κοιτάσματος του Κατακόλου, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν σεισμικές έρευνες στο Ισραήλ και το Μαυροβούνιο, ενώ ξεκίνησε η σεισμική έρευνα στην παραχώρηση των Ιωαννίνων.
Η μετοχή της εταιρείας εισήχθη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (συμπεριλήφθηκε στον δείκτη FTSE 250) και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (συμπεριλήφθηκε στον δείκτη FTSE 35).

«Στη διάρκεια του 2018, επιτύχαμε ουσιαστική πρόοδο στο μεγάλο project της ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ και παραμείναμε εντός στόχου για την έναρξη παραγωγής αερίου στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Συνεχίζουμε εστιασμένοι στην υλοποίηση του project και, μεσοπρόθεσμα, η στρατηγική μας επικεντρώνεται τόσο στην περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων όσο και στην συμβολαιοποίηση της δυναμικότητας του FPSO που παραμένει διαθέσιμη, εξελίξεις που πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουν πρόσθετη σημαντική αξία για όλους τους μετόχους, αλλά και για τα Ενδιαφερόμενα για τις δραστηριότητες της Energean Μέρη.», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα