BOCY: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Kermia Hotels Ltd

Την ολοκλήρωση της πώλησης της Kermia Hotels Ltd και παρακείμενης γης στη τιμή των €26,5 εκατ. ανακοίνωσε το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, ο Πωλητής των Περιουσιακών στοιχείων είναι η Kermia Ltd («Kermia»), η οποία είναι

εξ ολοκλήρου θυγατρική της Τράπεζας, και ο αγοραστής είναι η Aesara Investment Ltd η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των Βασίλη Νικολαΐδη και Δημήτρη Νικολαΐδη, μετόχων της Atlantica Leisure Group Ltd.

Η συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία ύψους περίπου €2 εκατ. για το Συγκρότημα, βάσει της λογιστικής αξίας στις 31 Μαρτίου 2016, και καθαρό όφελος στα κεφάλαια ύψους περίπου €18 εκατ. ως αποτέλεσμα του υφιστάμενου κεφαλαιακού χειρισμού των Περιουσιακών Στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1[1] του Συγκροτήματος βελτιώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Η πώληση των Περιουσιακών Στοιχείων εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της διάθεσης μη κύριων δραστηριοτήτων και για επικέντρωση του σε κύριες δραστηριότητες, βελτιώνοντας παράλληλα τη κεφαλαιακή του θέση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα