760.000 ευρώ για συντήρηση αναπαυτηρίων των Συντεχνιών

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε τη διάθεση από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών συνολικού ποσού ύψους 760.000 ευρώ, για την επιχορήγηση των λειτουργικών εξόδων και των δαπανών συντήρησης των αναπαυτηρίων των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ

για το 2018, με την ακόλουθη κατανομή:

(i) ΠΕΟ: € 342.000 (45%)

(ii) ΣΕΚ: € 342.000 (45%)

(iii) ΔΕΟΚ: € 76.000 (10%)

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018».

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση άρθρου του βασικού Νόμου, ώστε να μη δύναται να εγερθεί πολιτική αγωγή για οφειλές, ως αυτές καθορίζονται δυνάμει του βασικού Νόμου, εναντίον προσώπου που είναι δικαιούχο είτε ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είτε δημόσιου βοηθήματος, μέχρι την 1η Ιουλίου του 2019, αντί μέχρι την 1η Ιουλίου 2018, που ισχύει με βάση τις πρόνοιες του βασικού Νόμου.

Με άλλη του απόφαση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών και υλοποίησης της ανάπτυξης για όλες τις αναπτύξεις γηπέδων γκολφ, ως ακολούθως:

(i) Η πολεοδομική άδεια και η άδεια διαίρεσης για master plan και η πολεοδομική άδεια και η άδεια οικοδομής για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ (club house κλπ) να εξασφαλιστούν μέχρι τις 30.6.2020.

(ii) Οι χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του γηπέδου γκολφ και του οδικού δικτύου που θα εξυπηρετεί το γήπεδο γκολφ και τις εγκαταστάσεις του να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30.6.2021».

Εξάλλου, Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου. Νέος Πρόεδρος του ΔΣ διορίστηκε ο κ. Αλέξης Αδαμίδης, στη θέση της κας Κλέλιας Βασιλείου, η οποία αποχώρησε από το ΔΣ για να αναλάβει τη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου.

Μέλη του ΔΣ διορίστηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Βάσιλας, Ευάγγελος Μούσκος και Μάρκος Κληρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα