4ος στα 1500 μ. ελεύθερο και εκτός βάθρου ο Χατζηττοουλής

Με τους αθλητές του τένις να παίρνουν τελικά άνευ αγώνα την πρόκριση για τον 2ο γύρο σε μονό και μικτό διπλό, η προσοχή της κυπριακής ομάδας στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων -που διεξάγονται στο Νασάου των Μπαχαμών- την Τετάρτη 19 Ιουλίου - επικεντρώθηκε τελικά σε μόλις δύο αθλήματα, στην κολύμβηση και στην πυγμαχία.

Στην πισίνα, ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής ατύχησε, αφού έμεινε 4ος στα 1500 μ. ελεύθερο και εκτός τελικού στα 200 μ. ελεύθερο, ενώ στην πυγμαχία ο Δημήτρης Χριστοφή ηττήθηκε στον αγώνα του α΄ γύρου και αποκλείστηκε.

Εκτός

βάθρου για μία θέση ο Χατζηττοουλής

Στην κολύμβηση, ο σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής έμεινε εκτός στόχων σε 1500μ. ελεύθερο και 200 μ. ελεύθερο, τα δύο αγωνίσματα που έτρεξε την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Στον απογευματινό (ώρα Μπαχαμών) τελικό των 1500 μ. ελεύθερο, κάτω από τον καυτό ήλιο της Καραϊβικής, ο 18χρονος κολυμβητής, με επίδοση 16:03.16, έμεινε εκτός βάθρου για μόλις μία θέση, τερματίζοντας δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Τζέιμς Φρίμαν από την Μποτσουάνα, έναν αθλητή που πήρε το χάλκινο, αφού κατέρριψε το δικό του ατομικό ρεκόρ κατά 12 δευτερόλεπτα (!). «Ο στόχος μου ήταν το μετάλλιο, όμως δεν τα κατάφερα. Πλέον, συγκεντρώνομαι στη συνέχεια και στο καλό μου αγώνισμα, που είναι τα 400 μ. ελεύθερο», μας είπε ο Χατζηττοουλής μετά τον αγώνα. Ο Χατζηττοουλής έχει ατομική επίδοση στο αγώνισμα 16:00.98, όταν πήρε το χρυσό στους πρόσφατους ΑΜΚΕ. Ο προπονητής Φοίβος Δουκανάρης, από την πλευρά του, μας είπε: «Ο Κωνσταντίνος έκανε επίδοση περίπου δύο δευτερόλεπτα πιο πάνω από το ατομικό του ρεκόρ. Πριν την κούρσα ξεχώριζαν τρεις αθλητές, όμως ο ένας έμεινε πίσω, αφού ήταν κουρασμένος από το 200άρι, και έτσι δόθηκε μια θέση στο βάθρο. Όμως, ο αθλητής από την Μποτσουάνα ήρθε από το πουθενά και πήρε το χάλκινο. Πλέον σκεφτόμαστε το 400άρι».

Νωρίτερα, στον πρωινό προκριματικό των 200 μ. ελεύθερο, ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής έμεινε εκτός τελικού, αφού με το χρόνο 1:53.99 που πέτυχε, τερμάτισε 11ος στο σύνολο (και 3ος στη σειρά του). Το επίπεδο στο αγώνισμα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ήταν χαρακτηριστικό πως για να πάρει την πρόκριση ο Χατζηττοουλής χρειαζόταν να πετύχει νέα ατομική επίδοση. Ο τελευταίος αθλητής που πήρε την πρόκριση για τον τελικό τα κατάφερε με χρόνο 1:53.13, τη στιγμή που ο Κύπριος κολυμβητής έχει ατομικό ρεκόρ 1:53.19…

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από απόφαση του προπονητή του, ο Χατζηττοουλής αποσύρθηκε από τα 100 μ. ελεύθερο που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στα 400 μ. ελεύθερο της Παρασκευής 21 του μήνα.

Ήττα στον α΄ γύρο στην πυγμαχία

Στην πυγμαχία, ο Δημήτρης Χριστοφή είδε την παρουσία του στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων να περατώνεται νωρίς στον α΄ γύρο. Ο 17χρονος αθλητής, αγωνιζόμενος στην κατηγορία μέχρι 60 κιλών, ηττήθηκε από τον Μουρ Κρίστοφερ από τη Γουιάνα στα σημεία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο προπονητής Ανδρέας Ιωάννου μας είπε μετά τον αγώνα: «Απλά ήταν καλύτερος ο αντίπαλος. Στον 1ο γύρο πήγε μια χαρά ο Δημήτρης, το έχασε όμως λίγο στο 2ο γύρο και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα». Ο Δημήτρης, από την πλευρά του, μας είπε πως «προσπάθησα, όμως δεν μου βγήκε ο αγώνας όπως ήθελα. Δεν τα πήγα καλά στο 2ο γύρο και κάπου εκεί κρίθηκε ο αγώνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα