23χρονος φαντάρος ΕΛΔΥΚ ο χρηματοδότης του Επαναστατικού Ταμείου

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκε ο 23χρονος Ελλαδίτης που συνελήφθη στην Κύπρο και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα, για χρηματοδότηση του «Επαναστατικού Ταμείου». Ο 23χρονος θα παραμεινει υπό κράτηση μέχρι την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Αρμόδιες πηγές μάς ανέφεραν ότι η σύλληψη

του 23χρονου προέκυψε χθες, Δευτέρα, στις 17:00 το απόγευμα στη Λευκωσία, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος που εκδόθηκε μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών.

Ο 23χρονος φαίνεται να έκανε έμβασμα στον ύποπτο λογαριασμό που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των Πυρήνων Της Φωτιάς.

Ο 23χρονος φαίνεται να έκανε έμβασμα χρηματικού ποσού 50 ευρώ.

Το Δικαστήριο διέταξε σήμερα την κράτησή του μέχρι την ην έκδοσή του στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο ο ύποπτος έδωσε τη συγκατάθεση του. Είναι η 15η σύλληψη σχετικά με υπόθεση χρηματισμού μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, για να εξασφαλίζουν προϊόντα μέσα στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχαν συλληφθεί 14 άτομα για εμπλοκή με τραπεζικό λογαριασμό που φέρεται να συνδέεται με τη δράση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ήταν η πρώτη φορά που συλλαμβάνονταν άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, με τον οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, σχετίζεται ο κρατούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές της Αντιτρομοκρατικής, ο λογαριασμός ανοίχτηκε λίγους μήνες πριν από την επίθεση, ενώ είχαν κατατεθεί σε αυτόν περίπου 35.000 ευρώ, σε μικρoποσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα