Το Προσωπικό Ημερολόγιο – Ανεκδοτολόγιο 2012 του Γιάννη Σερβετά σε iPad

18:13 21/5/2012 - Πηγή: PC Nea
Οι εκδόσεις IANOS, σε συνεργασία με την Top Creations προχώρησαν στο σχεδιασμό και ανάπτυξη iPad εφαρμογής, του Προσωπικού Ημερολογίου – Ανεκδοτολογίου 2012 του Γιάννη Σερβετά.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από την Top Creations (www.t-c.gr) και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για
ανάπτυξη MobileMediaεφαρμογών στο σύνολο των διαθέσιμων πλατφορμών.

Το ημερολόγιο – ανεκδοτολόγιο του Γιάννη Σερβετά κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από το 2006 και σημειώνει αξιοσημείωτη επιτυχία. Η μετάβαση στο περιβάλλον του iPad, φιλοδοξεί να ακολουθήσει τη συνέπεια και να αποτελέσει τη διαδραστική και άμεσα συμμετοχική συνέχεια της έντυπης έκδοσης με στοιχεία που αυξάνουν την συμμετοχή του χρήστη - ψηφιακού αναγνώστη.

Σχετικά με την εφαρμογή
Ο χρήστης μπορεί να διαβάσει όσα και στην έντυπη έκδοση και να συμμετέχει ακόμη περισσότερο στη διαμόρφωση του περιεχομένου σε ένα περιβάλλον λειτουργικό και οικείο από την πρώτη στιγμή.

Το background προσδιορίζεται ανάλογα με την εποχή και τη φάση του 24ώρου (μέρα/νύχτα) με την αντίστοιχη εικόνα...

Μέσα από ένα μηχανισμό carrouselο χρήστης μπορεί να οδηγηθεί διαδοχικά σε διαφορετικές ημέρες και μήνες και να επιλέξει την ημέρα της επιθυμίας του.

Παράλληλα, ο χρήστης έχει πρόσβαση και στους υπόλοιπους μήνες του ημερολογίου μέσα από thumbnails(μικρά εικονίδια) τα οποία εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης των 12 μηνών του χρόνου και τα οποία επιλέγει μέσω τη διαδικασίας scrolling.

Η σύνδεση με τα SocialMedia επιτρέπει στον ψηφιακό αναγνώστη να κοινοποιήσει το περιεχόμενο της έκδοσης στο Facebookή στο Twitter. Η κοινοποίηση αυτή αφορά τόσο στα υπάρχοντα κείμενα του ημερολογίου αλλά και όσα ο ίδιος σημειώνει. Επιπλέον μπορεί να επιλέξει να επικοινωνήσει περιεχόμενο της εφαρμογής μέσω e-mail.

Και η διάδραση συνεχίζεται...

Ο χρήστης θα μπορεί να συμπληρώνει προσωπικά του δεδομένα, επιλέγοντας εικονίδια / λειτουργικότητες που εμφανίζονται σε κάθε ημέρα όπως «πόσα κιλά», «έκανες κοπάνα», «τι όνειρο είδες» κτλ... Τα δεδομένα αυτά συνοδευόμενα από γραφήματα / διαγράμματα (ανά εβδομάδα / μήνα / συνολικά) εμφανίζονται σε μία οθόνη προσβάσιμη από το μενού της εφαρμογής.

Η πλήρης με το σύνολο του περιεχομένου και των διαδραστικών στοιχείων στην τιμή των 9,99€ εδώ:

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, η οποία περιλαμβάνει το περιεχόμενο τριών ημερών από κάθε μήνα. Μπορείτε να την βρείτε στο iTunes, εδώ:

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα κυκλοφορήσει και iPhoneέκδοση του ημερολογίου, η οποία θα περιέχει κείμενα από τις προηγούμενες εκδόσεις και θα διατίθεται δωρεάν.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.comdon't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα