ΤΟ TEDx έφτασε στην Κύπρο

07:59 13/6/2014 - Πηγή: PC Nea
Το TEDxLimassol εντάσσει τη Λεμεσό στον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων πόλεων που φιλοξενούν ένα TED event και σχεδιάζεται ώστε να αποτελέσει το συνέδριο – ορόσημο της πόλης για το 2014.
Το πρώτο TEDxLimassol αντλεί έμπνευση από τον εξωστρεφή και πολυεθνικό, απρόβλεπτο και προκλητικό χαρακτήρα της πόλης.

Με την πλειονότητα των προσκεκλημένων να προέρχεται από το εξωτερικό, δεσμεύεται να ξεφύγει από την κλασική συνταγή των «τοπικών» διοργανώσεων αντανακλώντας έτσι τον κοσμοπολιτισμό της Λεμεσού.
Η διοργάνωση αποσκοπεί να συμβάλει στην
τοποθέτηση της πόλης ως επίκεντρο επιστημονικών, τεχνολογικών αναζητήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διεθνή της εικόνα αλλά και τη στρατηγική της θέση σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Κορυφαίες επιχειρήσεις με τις ίδιες αξίες υποστηρίζουν το TEDxLimassol. Μέγας υποστηρικτής είναι η Wargaming. Στηρίζουν η MTN και η Prestigio.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Χρίστου, με αφορμή την πραγματοποίηση του πρώτου TEDxLimassol δήλωσε σχετικά: «Επιτέλους η πόλη μας απέκτησε το TED της! Είμαστε υπερήφανοι που τον Σεπτέμβριο θα γίνουμε το κέντρο της προσοχής του πλέον δυναμικού κοινού της χώρας μας και του κόσμου. Το αξίζουμε και θα προσθέσουμε τις δυνάμεις μας στην οργανωτική ομάδα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα από τα αξιομνημόνευτα TED events του 2014».

Τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται σε λειτουργία το site www.tedxlimassol.com στο οποίο θα αναρτιούνται όλες οι πληροφορίες για το θέμα, τους προσκεκλημένους και τα ειδικά pre-events που θα ανακοινώνονται διαρκώς από σήμερα μέχρι το Σεπτέμβριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα