Νέο 3G δίκτυο WIND: το πιο γρήγορο ασύρματο ευρυζωνικό Internet στην Ελλάδα

00:13 3/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Eυρυζωνικό Ασύρματο Internet με τις υψηλότερες ταχύτητες στην Ελλάδα προσφέρει η WIND μέσω του νέου 3G δικτύου της. Χάρη στον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών της, οι συνδρομητές της εταιρείας απολαμβάνουν πραγματική ευρυζωνική εμπειρία όταν πλοηγούνται στο Internet από το κινητό τους είτε από τον φορητό υπολογιστή τους, μέσω του νέου 3G δικτύου WIND.
Οι
θεωρητικές ταχύτητες που προσφέρει το νέο γρήγορο 3G δίκτυο της WIND αγγίζουν τα 42Mbps ενώ οι πραγματικές ταχύτητες κατά τη χρήση του δικτύου ξεπερνούν τα 21Mbps και είναι 800% υψηλότερες σε σύγκριση με τις επιδόσεις που είχε το δίκτυο πριν τον εκσυγχρονισμό.

Η εμπειρία του χρήστη αναβαθμίζεται σημαντικά καθώς απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα στις συνομιλίες, «κατεβάζει» αρχεία και σελίδες από το internet 6-8 φορές πιο γρήγορα, στέλνει και λαμβάνει e-mails με μεγαλύτερα αρχεία πολύ πιο εύκολα, βλέπει άνετα video από το YouTube και έχει καλύτερη απόδοση σε multimedia εφαρμογές όπως Video Call και Video Conference.

Η υπεροχή του νέου 3G δικτύου της WIND πιστοποιείται από συγκριτικές μετρήσεις που πραγματοποίησε ανεξάρτητη εταιρεία σε 87 σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι επιδόσεις του νέου δικτύου της WIND υπερτερούν των άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας με μέση ταχύτητα download τα 14,8Mbps.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Ραδιοδικτύου της WIND είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρέχοντα έργα υποδομών όχι μόνο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αλλά και πανευρωπαϊκά. Για την υλοποίηση του έργου, το οποίο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να έχει ολοκληρωθεί ως το 2015, η WIND επέλεξε την Huawei, έναν παγκόσμιο κολοσσό στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη καλυφθεί με το νέο 3G δίκτυο της WIND ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο εκσυγχρονισμός του δικτύου θα έχει καλύψει και περιοχές μεγάλης τουριστικής ζήτησης, μέρος της Πελοποννήσου, της Ηπειρωτικής Ελλάδας και αριθμό νησιών.

Ειδικότερα, το νέο 3G δίκτυο της WIND καλύπτει το 73% του πληθυσμού της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη το 92% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το νέο 3G δίκτυο της WIND ενώ στην Αθήνα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει μέχρι σήμερα το 88,7% με στόχο να ξεπεράσει το 95% το επόμενο διάστημα.

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου της εταιρείας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα αυτήν την περίοδο καθώς θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα