Μετεωρολογικά δεδομένα και ανθρώπινες εμπειρίες συνδυάζει το ελληνικό app «Weendy»

10:21 31/7/2013 - Πηγή: PC Nea
Κατάφεραν να συνδυάσουν τις μετεωρολογικές προβλέψεις με τις μικροκλιματικές συνθήκες και κάτι ακόμα σημαντικότερο: τις εντυπώσεις των ίδιων των ανθρώπων από τις συνθήκες που επικρατούν στην κάθε περιοχή. Δύο νέοι άνθρωποι δημιούργησαν την εφαρμογή για έξυπνα κινητά «Weendy» και κατακτούν με αυτήν κοινό και επενδυτές στην απαιτητική Σίλικον Βάλεϊ.

Η Κατερίνα Στροπωνιάτη και ο Γιάννης Βαρελάς, συμφοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και λάτρεις του windsurf και του kiteboarding, αποφάσισαν να φτιάξουν μια εφαρμογή που να εξυπηρετεί
τους εραστές των θαλάσσιων σπορ, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να αναζητούν καθημερινά σε φόρουμ και ιστοσελίδες στοιχεία για τις τοποθεσίες με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για να εξασκήσουν το χόμπι τους.

«Η εφαρμογή ξεκίνησε καθαρά χρηστικά, γιατί είμαστε λάτρεις του windsurf. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα θαλάσσια αθλήματα γνωρίζουν καλά τον καιρό και αναζητούν τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, τα μετεωρολογικά δεδομένα δεν μπορούν να προβλέψουν τα μικροφαινόμενα με αποτέλεσμα συχνά να πηγαίνεις σε κάποιο σημείο και ο καιρός να μην είναι όπως υπολόγιζες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Στροπωνιάτη.

Πού φυσάει περισσότερο ο άνεμος για να πάω για windsurf; Σε ποια παραλία έχει λιγότερο κόσμο για να παίξουμε beach volley; Απαντήσεις σ΄αυτά και άλλα ερωτήματα δίνουν οι ίδιοι οι χρήστες της εφαρμογής «Weendy». Τα σχόλια και οι φωτογραφίες τους σε συνδυασμό με τις επίσημες μετεωρολογικές προβλέψεις δημιουργούν έναν χάρτη με τις συνθήκες που επικρατούν σε πραγματικό χρόνο σε προορισμούς ανά τον κόσμο.

Η εφαρμογή, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες (για κινητά iphone προς το παρόν), απευθύνεται στην πρώτη της έκδοση στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

ΑΠΕ ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα