Η ΕFG Eurolife Ασφαλιστική επιλέγει SAS

04:18 8/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών Business Analytics, προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την EFG Eurolife, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η SAS αναλαμβάνει την
υλοποίηση ολοκληρωμένης πλατφόρμας Data Warehouse, ενοποιημένης Διαχείρισης Κινδύνων (Pillar I, II, III), Διακυβέρνησης και Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Enterprise Governance, Risk and Compliance) καθώς επίσης Business Intelligence και Customer Analytics.

Η EFG Eurolife Ασφαλιστική και η SAS μοιράζονται την κοινή αντίληψη ότι η ευρωπαϊκή οδηγία Solvency II δεν προσθέτει αξία σε έναν οργανισμό, αν αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνο ως ένα έργο Κανονιστικής συμμόρφωσης.

Στην περίπτωση της EFG Eurolife, η συμμόρφωση με την Solvency II αποτελεί μια ευκαιρία έτσι ώστε η εταιρεία να προσθέσει αξία δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα διευκολύνει τις επιχειρηματικές διαδικασίες και λειτουργίες μέσω της ενοποιημένης διαχείρισης των κινδύνων και της διαχείρισης αλλά και ανάλυσης των πληροφοριών.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μία σταθερή βάση για μελλοντική ανάπτυξη μειώνοντας το λειτουργικό κόστος από την τήρηση πολλαπλών βάσεων δεδομένων, προσφέροντας ευελιξία και γρήγορη ανταπόκριση στις αλλαγές της αγοράς και του κλάδου αλλά κυρίως βελτιστοποιώντας την διαδικασία τιμολόγησης των προϊόντων.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurolife Ασφαλιστική, δήλωσε: "Ως μία από τις μεγαλύτερες και κεφαλαιακά ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα με σταθερή κερδοφορία για πολλά χρόνια, η EFG Eurolife επέλεξε τη SAS ως τον αξιόπιστο επιχειρηματικό συνεργάτη της για την συμμόρφωσή της με την οδηγία Solvency II αλλά και τη βελτιστοποίηση της εταιρικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρισης κινδύνων ".

Η πρόταση της SAS για την συμμόρφωση με την οδηγία Solvency II περιλαμβάνει μια ενιαία, ολοκληρωμένη end-to-end λύση που καλύπτει και υπερβαίνει όλες τις κανονιστικές, λειτουργικές και τεχνικές απαιτήσεις, όπως:

- Oι υπολογισμοί για το Ελάχιστο και το Επιθυμητό Κεφάλαιο Φερεγγυότητας (Solvency II Minimum Capital Requirement, Solvency Capital Requirement).
- Solvency II reporting
- Διενέργεια αξιολόγησης κινδύνου και προσδιορισμού προφίλ κινδύνου (ORSA), αναγνώριση αποδεκτού επιπέδου ανάληψης κινδύνου (risk appetite),
- Ανάπτυξη Εταιρικής Δομής και Διακυβέρνησης (Governance )
- Προσομοίωση ακραίων καταστάσεων (Stress Testing)
- Διαχείριση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού (Asset Liability Management) και Economic Scenario Generators

Επιπροσθέτως η λύση της SAS παρέχει δυνατότητες να αντιμετωπιστούν επιπλέον προβλήματα που συνήθως απασχολούν τις ασφαλιστικές εταιρίες σήμερα όπως:

- Ενοποιημένη διαχείριση δεδομένων, μέσω της χρήσης του Insurance speci
Keywords
Τυχαία Θέματα