Η Ericsson και η MTN δημιουργούν δίκτυο mobile wallet

00:44 6/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Ericsson και η MTN Group ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία για το λανσάρισμα υπηρεσιών ‘m-wallet’ στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.
Η MTN θα γίνει ο πρώτος πάροχος που θα αναπτύξει την πλατφόρμα ‘Ericsson Converged Wallet’, μία νέα συμπληρωματική υπηρεσία στο
πλαίσιο του ολοκληρωμένου προπληρωμένου συστήματος χρέωσης και των mobile χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για τους πελάτες της MTN στις συγκεκριμένες χώρες.

Η νέα αυτή λύση δίνει τη δυνατότητα στην MTN να ανταποκριθεί γρήγορα και να παρουσιάσει νέες και διαφοροποιημένες προσφορές στην αγορά του m-wallet προσφέροντας τη δυνατότητα στους ‘Mobile Money’ πελάτες της να δημιουργήσουν τη βέλτιστη εμπειρία για τους χρήστες.

Η συνεργασία μεταξύ της Ericsson και της MTN στηρίζει τη στρατηγική του παρόχου για εξασφάλιση μιας ευέλικτης, αξιόπιστης και αποτελεσματικής λύσης στον τομέα των mobile χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η Ericsson από την πλευρά της θα προσφέρει ένα πρωταρχικό μοντέλο ολοκληρωμένου συντονισμού των υπηρεσιών, που συμπεριλαμβάνει το λογισμικό, την ενοποίηση των συστημάτων και τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Λειτουργίας.

Ο κ. Christian de Faria, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της MTN Group, δήλωσε: «Βελτιστοποιώντας την εμπειρία του καταναλωτή που χρησιμοποιεί υπηρεσίες ‘Mobile Money’, επηρεάζουμε απευθείας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές. Με τη λύση ‘Ericsson Converged Wallet’ μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε με τις στρατηγικές μας προτεραιότητες μέσω της άμεσης ανταπόκρισης στις προτιμήσεις και στις προσδοκίες των καταναλωτών».

Η MTN διαθέτει περισσότερους από 5 εκατομμύρια συνδρομητές υπηρεσιών ‘Mobile Money’ σε 12 χώρες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, Hans Vestberg, δήλωσε: «Το 2012 θα αποτελέσει τη χρονιά των συνεργασιών στο αναδυόμενο ‘m-commerce’ οικοσύστημα.
Η MTN έχει ‘υιοθετήσει’ από νωρίς τις υπηρεσίες ‘mobile money’ και αυτή η νέα συμφωνία ενισχύει περαιτέρω την ήδη πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Η επίσπευση του χρόνου στο συγκεκριμένο τομέα και η σύνδεση των λογαριασμών για αγορές μέσω πολλαπλών συστημάτων πληρωμής είναι ξεκάθαρα το επόμενο βήμα που θα μας οδηγήσει στη νέα γενιά mobile χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Η ανάπτυξη της υπηρεσίας ‘Ericsson Converged Wallet’ έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο συνεργασίας μεταξύ της Ericsson και της MTN Group, υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευση της MTN στην καινοτομία. Η τελευταία είναι ένας από τους πρώτους παρόχους που ανέπτυξε τη λύση της Ericsson για προπληρωμές το 1998. Η Ericsson είναι από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που ενοποίησε συστήματα πληρωμών και πρόσφερε λύσεις mobile χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η λύση ‘Ericsson Converged Wallet’ έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει μεγάλο όγκο συναλλαγών με ασφάλεια. Παρέχει επίσης λειτουργική αποτελεσματικότητα, εφόσον διαθέτει εργαλείο ρύθμισης διάφορων παραμέτρων καθώς επίσης και μηχανή για νομισματική ισοτιμία που αφορά σε όλα τα πακέτα, τις τιμές, τις π
Keywords
Τυχαία Θέματα