Kivotos Art Projects 2014: Σύγχρονη τέχνη στο νησί της Μυκόνου

11:51 29/8/2014 - Πηγή: PC Nea
Συνεχίζοντας τις δράσεις της στο νησί της Μυκόνου σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα, η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale εγκαινιάζει το φετινό πρόγραμμά της με το Kivotos Art Projects 2014, συνέχεια του πρότζεκτ της επιμελήτριας Kivotos Art Projects 2013.

Το Kivotos Art Projects 2014 αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης με έργα από 22 καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις.

Η ομαδική έκθεση του Kivotos Art Projects φιλοξενείται μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 στον νέο εκθεσιακό χώρο του Kivotos Hotel στον Όρνο της Μυκόνου, αποτελώντας το βασικό του εικαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και στο δημόσιο χώρο στο νησί της Μυκόνου.

Φέτος το παράλληλο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης τους νέους καλλιτεχνικούς θεσμούς: Kivotos Art Residency & Kivotos Art Chambers.

Φιλοδοξία του Kivotos Art Projects είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα.

Παράλληλα, το εγχείρημα διατηρεί φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με τα έσοδα από το ειδικά σχεδιασμένο αντικείμενο τέχνης από την καλλιτέχνιδα Σοφία Χούσου, καθώς και με μέρος των εσόδων από την πώληση των εκθεμάτων.

Το Kivotos Art Projects τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα