«Πράσινο φώς» για έργα στην Αν. Μακεδονία

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο προγραμματισμός των συνεχιζόμενων έργων του 2011. Πρόκειται για έργα που υπάρχουν σε εξέλιξη στις πέντε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.

«Υπάρχει μια φυσική συνέχεια του θεσμού και έχουμε υποχρέωση να "τρέξουμε" τις εκταμιεύσεις, να συνεχίσουμε έργα τα οποία ήταν εγκλωβισμένα ή καρκινοβατούσαν στην εξέλιξή τους», τόνισε σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

Εν τω μεταξύ, μετά από ψηφοφορία, αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος για τον περιορισμό των προβλεπόμενων σταθμών διοδίων στο τμήμα της Εγνατίας οδού που διασχίζει την περιφέρεια, το οποίο έφερε προ ημερησίας διατάξεως η μείζονα αντιπολίτευση.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παυλίδης, θέση του συνδυασμού είναι, η καταβολή των διοδίων να γίνεται μια φορά ανά κατεύθυνση, σε όλο το μήκος της Εγνατίας εντός της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης τόνισε ότι το θέμα των διοδίων θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Εγνατίας Οδού.
Keywords