Πολιτικά πτώματα και χρέη - Είμαστε μια...ωραία ατμόσφαιρα

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Είναι φανερό, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μαζί, που φαίνεται οτι θα γίνει το επόμενο δίμηνο ακόμη πιο δύσκολη, ΠΡΙΝ όμως αρχίσει η βέβαιη ανάκαμψη και η ρευστότητα (για πολύ συγκεκριμένους λόγους, που δεν είναι της παρούσης εδώ), τα διάφορα πολιτικο-επιχειρηματικά, εκδοτικά συμφέροντα αποφάσισαν "να παίξουν τα ρέστα τους" για να "ανατρέψουν" τον Γ।Παπανδρέου (εκτιμούν οτι η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, εξοβελίζει οριστικά τους ίδιους απο το επιχειρηματικό-πολιτικό-εκδοτικό στίβο)। Ετσι έβγαλαν διάφορα "πολιτικά πτώματα" στην επιφάνεια(Σημίτης,Παπαδόπουλος
κ।α.) ή σερβίρουν σενάρια "υπερκομματικών κυβερνησεων"(για γέλια και κλάματα, αν δει κανεις πρόσωπα και...επιχειρήματα)και παράλληλα ενεργοποιούν τους "πεμπτοφαλαγγίτες" μέσα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (προφανώς σχέσεις εξάρτησης ετών θα "εξαργυρωθούν"...δύσκολα). Παράλληλα δύσοσμες υποθέσεις "δωροδοκιών" με επιφανή στελέχη "ένθεν και ένθεν" με "υποβρύχια" και άλλα παρόμοια "έργα" δεν θα καταποντίσουν ΜΟΝΟ τους εμπλεκόμενους. ΟΛΑ αυτά συνθέτουν όντως μια "δύσκολη ατμσόφαιρα" σε σχέση με όσα είχαμε μάθει μέχρι σήμερα. Δύσκολη ατμόσφαιρα όμως ΜΟΝΟ για τα λαμόγια και τους χρεωκοπημένους. Για το σαθρό, σάπιο βασίλειο που μας αποχαιρετά. Αυτοί κραυγάζουν και βρίζουν και θέλουν να ανακόψουν την πορεία "κάθαρσης" και επανεκκίνησης της οικονομίας και κοινωνίας μας (όρος απαραίτητος εαν θέλουε να έχουμ παρόν και μέλλον).
Είναι βέβαιο τι θα εμφανιστούν όλοι οι...βρυκόλακες επι σκηνής για να μας απειλήσουν, να μας κουνίσουν το δάχτυλο, να μας τρομοκρατίσουν και πολλά άλλα, ώστε να πάμε σε...εκλογές και αλλαγή πρωθυπουργού και προσώπων. Ελπίζω ο Γιώργος - που γύρισε απο την Πολωνία - να κλείσει τα αυτια του και να συνεχίσει το έργο διάσωσης της χώρας (που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαϊου)και αναγέννησης της στη συνέχεια. Αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον του. Με όσους αντέχουν, θέλουν και μπορούν. Και φυσικά και τον Α.Σαμαρά "να βάζει πλάτη" σε μια εθνική προσπάθεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα