Περι της αποχώρησης του ΓΑΠ απο το ΠΑΣΟΚ πριν τις εθνικές εκλογές

Κύριε Πρόεδρε,
είδα με μεγάλη προσοχή την αναφορά στη βασική σου ανάρτηση. Σύμφωνα με αυτήν ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του στον Κάρολο Παπούλια.
Το σχετικό θέμα, το είδα για πρώτη φορά, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε συγκεκριμένο σαϊτ. Το θέμα απαπαράχθηκε
στη συνέχεια από άλλα μέσα, μεταξύ των οποίων και κάποια μεγάλα κανάλια.
Επειδή
σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε, μεταξύ μας, όλοι και ξέρουμε ποιοί γράφουν, τι και για ποιό λόγο, να μου
επιτρέψεις να επισημάνω τα εξής:
Πρώτο, ο Γιώργος Παπανδρέου, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη θέση του Πρωθυπουργού.
Δεύτερο, δεν προβλέπεται ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ (όπως και από το Καταστατικό κανενός κόμματος) η υποβολή της παραίτησης του αρχηγού του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά μόνο στα αρμόδια κομματικά όργανα.
Τρίτο, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε (υποβολή παραίτησης στον κ. Παπούλια) θα ήταν μια εξωθεσμική ενέργεια, εντελώς ανεπιθύμητη για τη σωστή λειτουργία του πολιτικού συστήματος (ακόμα και ενός βαρύτατα τραυματισμένου πολιτικού συστήματος).
Παρακολουθώντας εδώ και πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω, για να εξηγήσω γιατί δημιουργήθηκε ένα τέτοιο θέμα.
Α. Ότι είναι προϊόν άσχετου δημοσιογράφου, το οποίο ενέκρινε άσχετος προϊστάμενος
Β. Ότι είναι δημοσίευμα κατά παραγγελία κάποιων που θέλουν με κάθε τρόπο να ξεμπερδεύουν με τον Γιώργο Παπανδρέου... από χθες.
Και μετέρχονται, γι αυτό, όλα τα μέσα. Θεμιτά και αθέμιτα (κυρίως τα δεύτερα)

Σχόλιο i-R: Προφανώς και ΔΕΝ μπορεί να παραιτηθεί Πρόεδρος Κόμματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στα κομματικά όργανα του. Αυτό ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ και ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ τις προθεσεις του. Η λέξη "παραιτηση" προφανως είναι καθ' δημοσιογραφική υπερβολή. Ε'ιναι δημοσιογραφικός όρος, περιγραφικός της "κίνησης". Γιατί μέχρι και "χθες" ο ΓΑΠ οχι μόνο ΔΕΝ έφευγε, αλλά έλεγε εκλογές στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ αο τις εθνικές εκλογές. Και στον Πρόεδρο της Δημορατίας ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωστοποιήσει εαν θα μείνει ή θα φύγει απο την προεδρία του ΠΑΣΟΚ γιατί πολύ απλά επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι το πλειοψηφών κόμμα που στηρίζει την κυβέρνση Παπαδήμουν έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία να γνωρίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις προθέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γιατί εαν τον άλλο μήνα εκλεγεί πχ προεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Τζουμάκας για παράδειγμα που θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αι πει "τι βλακείες είναι αυτες, αποσύρω την στήριξη μου απο την κυβέρνηση" αντιλαμβανεσαι οτι είναι ΜΕΙΖΟΝ πολιτεικό πρόβλημα και θέμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επομένως - και εν ολίγοις - είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟ το ρεπορτάζ και η λέξη "παραίτηση" αναφέρεται στο "Πρόεδρε εγω φεύγω τώρα, κανόνισε την πορεία σου...". Με αυτη τη εννοια γνωστοποιει την παραίτηση του στον Πρόεδρο. Μην βλέπουμε παντού...συνωμοσίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα