Πάγκαλος: Φασιστικό σχέδιο Τσίπρα

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Θ. Πάγκαλος την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους Αγίου Αναργύρους. «Μπροστά στον φασίστα και τραμπούκο δεν μπορείς να είναι ακριβοδίκαιος» δήλωσε στο Mega, καταγγέλλοντας ότι υπάρχει σχέδιο «να μην μπορούμε
να κυκλοφορούμε ελεύθερα παρά με την άδεια του Τσίπρα».

Το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας δέχθηκε φραστική επίθεση αλλά και αβγά λίγο πριν ξεκίνηση η ομιλία του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους.

Από τα επεισόδια που προκλήθηκαν τραυματίστηκαν δύο άτομα. Πρόκειται για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρο Πελέκα, που κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ υπέστη διάσειση, καθώς και τον σύμβουλο του Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, τοπικοί παράγοντες αναγνώρισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών που επιτέθηκαν στον κ. Λοβέρδο.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «υπάρχει σχέδιο», αυτή η κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια να επεκτεθεί «ώστε να μην μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι παρά με την άδεια του Τσίπρα».

Στο σημείο αυτό χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την απόπειρα επίθεσης στον νομπελίστα Τζέιμς Ουότσον στην Πάτρα, επίσης την Πέμπτη. «Επιτέθηκαν στον νομπελίστα γιατί δεν τους άρεσαν οι απόψεις του» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για «φασιστική νοοτροπία», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος στο Παρίσι, στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τον Κώστα Γαβρά.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε επτά πρόσωπα, αλλά ο κ. Τσίπρας το «έκανε γαργάρα».

«Εδώ και 60 χρόνια δίνω αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης, δεν θα υποκύψω στον κ. Τσίπρα» κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα