Κίνδυνος για μπλακ άουτ στη Γερμανία

Ο επικεφαλής της ΕΟΝ, της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρίας στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε σήμερα ότι "αυξήθηκε σημαντικά" ο κίνδυνος για μπλακ άουτ στη Γερμανία μετά τη διακοπή της λειτουργίας πολλών πυρηνικών αντιδραστήρων, με απόφαση της κυβέρνησης.

κίνδυνος για μπλακ άουτ αυξήθηκε σημαντικά", δήλωσε ο Γιοχάνες Τέισεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Rheinische
Post.

Το Βερολίνο αποφάσισε μετά το συμβάν στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό να διενεργήσει έλεγχο ασφαλείας στους 17 γερμανικούς αντιδραστήρες, γεγονός που προϋποθέτει τη διακοπή της λειτουργίας, για τρεις μήνες το λιγότερο, των επτά πιο απαρχαιωμένων, τους δυο από τους οποίους διαχειρίζεται η ΕΟΝ. Ενας όγδοος αντιδραστήρας έχει κλείσει από χρόνια εξαιτίας συνεχών βλαβών.

"Τον Μάιο, τέσσερις ακόμα αντιδραστήρες θα κλείσουν για έλεγχο ρουτίνας, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Γερμανία θα μειωθεί σημαντικά. Το δίκτυο δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιες αλλαγές", προειδοποίησε ο Τέισεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα