Καθιστική διαμαρτυρία, μέχρις τελικής πτώσης

Καθιστική διαμαρτυρία με πάνω από 20.000 άτομα ξεκίνησε στο Χομς, δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Συρίας και θα συνεχισθεί έως την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ 'Ασαντ, όπως ανακοίνωσε πολιτικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.
«Πάνω από 20.000 άνθρωποι συμμετέχουν στην καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία αλ Σάα (του Ρολογιού), την οποία ξαναβαπτίσαμε Αλ Ταχρίρ εις ανάμνηση της ομώνυμης πλατείας του Καΐρου», σύμβολο της αιγυπτιακής εξέγερσης που κατέληξε στην πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ,
τόνισε ο Νατζάτι Ταγιάρα.
Μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ξεχώριζαν το «καθιστική διαμαρτυρία έως την πτώση του καθεστώτος» και «ελευθερία, ελευθερία», τόνισε ο ίδιος.
«Είναι μία καθιστική διαμαρτυρία ανοικτή σε όλους και θα συνεχισθεί έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», κυρίως οι ατομικές ελευθερίες, η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και ο τερματισμός των πολιτικών συλλήψεων, πρόσθεσε.
«Το δυναστικό αυτό καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει.
Είναι 11 χρόνια που περιμένουμε τις μεταρρυθμίσεις, ο λαός θέλει την ελευθερία του», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην ανάρρηση στην εξουσία του Μπασάρ αλ 'Ασαντ το 2000, στην οποία διαδέχθηκε τον πατέρα του Χαφέζ.
Οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές στην περιοχή και έφεραν μαζύ τους και τροφή, δήλωσε ο Ταγιάρα, προσθέτοντας πως «οι νέοι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, περιλαμβανομένων και των βασανιστηρίων».
Θεωρεί τις λαϊκές εκδηλώσεις ενοπλη εξέγερση
Χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ένοπλη εξέγερση, θεωρεί ότι έχουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών,ο υπουργός Εσωτερικών της Συρίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα,μετά την εντυπωσιακή καθιστική διαμαρτυρία περισσότερων από 20.000 διαδηλωτών στην "πλατεία του Ρολογιού", που μετονόμασαν σε "πλατεία Αλ Ταχρίρ",σε ανάμνηση της εξέγερσης του Αιγυπτιακού λαού, στην πόλη Χομς.
" Η πορεία των γεγονότων μέχρι σήμερα και η κλιμάκωσή τους, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ένοπλη εξέγερση από οπλισμένες ομάδες, που ανήκουν στις οργανώσεις των Σαλαφιστών, ειδικά όσα συμβαίνουν στις πόλεις Χομς και Μπανίας ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Συρίας.
Τα αιτήματα των διαδηλωτών, που ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας καθιστική διαμαρτυρία στην πόλη Χομς, περιλαμβάνουν βήματα εκδημοκρατικοποίησης της χώρας και εκδίωξη του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ, το οποίο κατηγορούν για καταπίεση,πολιτικές συλλήψεις, αδιαφάνεια και διαφθορά.
" Ελευθερία-ελευθερία ", ήταν το σύνθημα που δονούσε τις τάξεις των περισσότερων από 20.000 συγκεντρωμένων στην πλατεία αλ Σάα στην πόλη Χομς, που δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στη καθιστική τους διαμαρτυρία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που περιλαμβάνουν και την απελευθέρωση των χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα