«Ιλιάδα» με 24 ραψωδίες

Από την πρώτη κιόλας ημέρα προπώλησης το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων είναι ιδιαίτερα αυξημένο για την πρώτη μεγάλη παραγωγή του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών. Ο λόγος για την «Ιλιάδα», το συγκλονιστικό έπος του Ομήρου, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολόκληρη στο σύγχρονο θέατρο από τον Στάθη Λιβαθινό.

Η παράσταση ανεβαίνει στην Πειραιώς 260 (χώρος Δ’) από 4 έως και 8 Ιουνίου 2013
(ώρα έναρξης 20:00).

Το απαράμιλλης λογοτεχνικής δύναμης και αισθητικής ωριμότητας έργο απασχολεί χρόνια τώρα τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό.

Οι πρόβες πάνω στις 24 ραψωδίες τής «Ιλιάδας» και την εξαίρετη βραβευμένη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη στο «Συνεργείο».

Πώς αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος τον πόλεμο και πώς τη θέση του στην εμφύλια σύγκρουση; Τι είναι σήμερα ηρωισμός και ποιος θεωρείται ήρωας; Πώς υπερασπιζόμαστε την εξουσία και πώς αντέχουμε την απώλεια; Με ποιον τρόπο διαχειριζόμαστε το θυμό, την αγάπη, το νόστο;

Είναι τα ερωτήματα που απασχόλησαν τον Στάθη Λιβαθινό και την ομάδα των συνεργατών του, οι οποίοι αφηγούνται σε μια πεντάωρη παράσταση το συνταρακτικό αυτό έπος μέσα από το οποίο αναδύεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα..

Οι 15 ηθοποιοί, σαν σύγχρονοι ραψωδοί, αφηγούνται την ιστορία του πιο βίαιου πολέμου όλων των εποχών και μετατρέπουν το εμπνευσμένο αυτό κείμενο σε μια σειρά από ποιητικές εικόνες σκληρές, αλλά και τρυφερές, με μια απολύτως σύγχρονη θεματική.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Ελένη Μανωλοπούλου, τη μουσική σύνθεση ο Λάμπρος Πηγούνης και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Ερμηνεύουν οι: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας και Γιώργος Χριστοδούλου.

*με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Αναζητήσεις
pornohliada, πορνοηλιαδα
Τυχαία Θέματα