Η ελληνική κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημά της

Σημεία Συνέντευξης του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ,Βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

«Η χώρα χρειάζεται και ελπίδα. Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη δεν θα ανατείλει η ελπίδα. Θα περίμενα από την ελληνική κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας όπως έκανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ο κ. Μόντι. Οι Έλληνες και οι πολίτες του ευρωπαϊκού νότου υποβάλλονται σε θυσίες, αλλά για να υπάρχει ελπίδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, το οποίο
δεν το βλέπουμε δυστυχώς στην Ελλάδα. Και εκεί θα πρέπει να εντείνουμε τη φωνή μας όλες οι χώρες που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται από την κρίση».
Άνοδος ΝΔ, απώλειες στα άλλα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου:
«Στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μία αυξητική τάση της ΝΔ, η οποία όσο οδεύουμε προς τις εκλογές θα πάρει δυναμική αυτοδυναμίας. Διότι την περίοδο των εκλογών καταγράφεται μεγαλύτερη συσπείρωση. Η ΝΔ έστω και οριακά σημειώνει άνοδο, ενώ τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, καταγράφουν απώλειες. Οι πολίτες επιβραβεύουν την υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ».

Αυτοδύναμη ΝΔ θα επιδιώξει εθνική συνεννόηση:
«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρη εντολή για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα που έχει. Χωρίς τούτο να σημαίνει ότι την επομένη και με αυτοδυναμία δεν θα επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση, την συναίνεση ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της χώρας».

Συνάντηση Σαμαρά- Βεστερβέλε:
«Η συνάντηση αυτή δείχνει ότι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και εκτός Ελλάδος οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας αντιμετωπίζουν τη ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά ως τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας».

Από το PSI και μόνο εξαρτάται ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών:
«Το πότε θα γίνουν οι εκλογές δεν εξαρτάται ούτε από τις επιθυμίες των πολιτικών ούτε από τις επιδιώξεις των κομμάτων, γιατί βλέπω τις τελευταίες ημέρες πολλές τοποθετήσεις που έχουν ως αφετηρία εκκίνησης την προσωπική πολιτική επιβίωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μία συμφωνία σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης. Από την ολοκλήρωση του PSI και μόνο εξαρτάται ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Όταν λοιπόν η κυβέρνηση ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το PSI -οι οποίες φαίνεται ότι βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο- και κυρωθεί η δανειακά σύμβαση, ανοίγει ο δρόμος για την δρομολόγηση των εκλογών».

«Κούρεμα» στο υπουργικό σχήμα:
«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ να επηρεάσει το κυβερνητικό έργο. Εάν αυτό διαπιστωθεί από τον πρωθυπουργό θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές κινήσεις. Ευχής έργο θα ήταν από την αρχή να υπήρχε ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα όπως αυτό που επέλεξε ο Μόντι στην Ιταλία. Αλλά αυτή την ώρα δεν υπάρχει ο χρόνος να έλθουν νέα πρόσωπα. Πότε να ενημερωθούν για τα θέματα του χαρτοφυλακίου τους και πότε να πάρουν αποφάσεις! Εκείνο που σίγουρα μπορεί να γίνει είναι ένα «κούρεμα» α
Keywords
Τυχαία Θέματα