Επίσκεψη του Α. Σαμαρά στα Χανιά

Πιστεύω, ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα, από την Κρήτη των μεγάλων και ηρωικών αγώνων πρέπει να στείλουμε το μήνυμα τιμής ότι και κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή κι εμείς θα τα καταφέρουμε".

Αυτό δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων και αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο επεσήμανε ότι δίδαξε σε όλο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

"Είμαστε εδώ σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς ένα από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κατόρθωσε να συνδυάσει το μεγάλο όραμα με τον καθαρό ρεαλισμό στην τέχνη της διπλωματίας. Ο οποίος κατάφερε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες να διδάξει σε ολόκληρο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης".

Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους βουλευτές Μανώλη Κεφαλογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τους τάφους των Βενιζέλων επισκέφθηκε το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο, καθώς και την έδρα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Επόμενος σταθμός του ήταν το δημαρχείο Χανίων, όπου ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την λειτουργία του νέου "Καλλικρατικού" δήμου αλλά και για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για ενίσχυση του τουρισμού στα Χανιά μέσω της κρουαζιέρας.
Συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Μ. Σκουλάκη
Με εκπροσώπους φορέων από τους τομείς του τουρισμού, της υγείας και του εμπορίου, συναντήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και πριν την έναρξή της ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ, Μανώλης Αλιφιεράκης, του πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο δημαρχείο Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Μανόλη Σκουλάκη. Εκεί παρουσία του πρώην δημάρχου Κυριάκου Βιρβιδάκη και αντιδημάρχων, έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν στο νέο "Καλλικρατικό" δήμο Χανίων. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα των παλαιών δήμων, τα οικονομικά, η πορεία του τουρισμού, η παλιά πόλη. Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει ο δήμος, διεκδικώντας την χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σούδας.

Καλλικράτης έχει τα τεράστια προβλήματά του, τα είπαμε και με τον δήμαρχο. Για παράδειγμα, το ζήτημα με τον Καλλικράτη στα λιμάνια και ορθά κατά την άποψή μου πράττει ο δήμαρχος σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Από κει και πέρα είναι ένας παλιός συνάδελφος στην Βουλή, είπαμε και τα πολιτικά και τα δημοτικά, μιλήσαμε για τα γενικότερα προβλήματα του δήμου, τις δυσκολίες που αντιμετ
Keywords
Τυχαία Θέματα