Εμφαση στις διεθνείς εξελίξεις απο το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ την εβδομάδα που έρχεται έχει προγραμματίσει σειρά παρεμβάσεων με κύριους άξονες:

α)Την αποτελεσματική προώθηση σειρά θεμάτων που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία.
Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τα θέματα, παρεμβαίνει, ανακόπτει λάθη, δίνει λύσεις σε κρίσιμους τομείς.

β)Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ενισχύει τις επαφές του με την κοινωνία
και τους φορείς της, με ανοιχτό διάλογο και ανάληψη πρωτοβουλιών στα θέματα που αυτός καταλήγει.

γ)Το ΠΑΣΟΚ είναι ενεργά παρόν στις διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την ευρωπαϊκή κρίση και το ρόλο των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών.

δ)Επίσης προχωράμε σε αποφάσεις για τη γενικότερη πολιτική μας στάση (σχέση με κυβέρνηση, στάση απέναντι στην αντιπολίτευση, πρωτοβουλίες για την κεντροαριστερά, πολιτικές προτεραιότητες), με σύνοδο της ΚΠΕ, στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για την ανάδειξη των αποκεντρωμένων οργάνων και την οργάνωση των Τομέων του κινήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1. Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Αύριο στις 12 αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το Γρ. της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη θα συναντηθεί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Ρουπακιώτη με στόχο τη βελτίωση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και την επιτάχυνση της διαδικασίας εισαγωγής του στη Βουλή. Του νομοσχέδιου που βασίζεται στις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που πρώτο ανέδειξε το θέμα.
Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει την πορεία ψήφισης και εφαρμογής του νομοσχεδίου. Περιθώριο για ολιγωρίες και πλαστές δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Σημειώνουμε ότι τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να συνεργαστούν ειλικρινά σ' αυτήν την πορεία και όχι να περιορίζονται σε επικοινωνιακές κινήσεις.
Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αλληλοκατηγορίες τους και προκειμένου να συντηρήσουν έναν παρά φύση διπολισμό να δίνουν άλλοθι στη Χρυσή Αυγή, στη λογική εξυπηρέτησης μικροκομματικών στόχων.
Όπως και ότι είναι αδιανόητο να ακούγεται για οποιονδήποτε λόγο το "heil hitler" στη Βουλή των Ελλήνων.

2. Παρεμβάσεις για κοινωνικά και οικονομικά θέματα

α) ΕΟΠΥΥ: Την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο.
Στόχος είναι η συζήτηση των απαραίτητων πρωτοβουλιών που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξόφληση των οφειλών του οργανισμού προς τρίτους.

β) Πρόγραμμα κατά της ανεργίας: Την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, για την επιτάχυνση υλοποίησης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.
Προγραμματίζουμε επίσης συνάντηση με το νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου.

γ) Ενιαίος φόρος ακινήτων: Θα συνεχιστεί η επεξεργασία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή ενός δίκαιου και προοδευτικού συστήματος με αφορολογητο που θα διευκολύνει τους οικονομικά ασθενέστερους.

δ) Καθυστέρηση στις φορολογικές δηλώσεις: Ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών Φ. Σαχινίδης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γ.Γ κ. Θεοχάρη για την καθυστέρηση λειτουργίας του συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και τον προέτρεψε για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την έγκαιρη λειτουργία του συστήματος καθώς πέραν των άλλων η καθυστέρηση υποβολής των δηλώσεων δημιουργεί προβλήματα σε φορολογούμενους οι οποίοι είναι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων.

3. Διεθνής παρουσία Προέδρου Β.Βενιζέλου

Την Τετάρτη ο Β. Βενιζέλος θα είναι στη Λειψία προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση της Progressive Alliance ( με συμμετοχή - ομιλία σε στρογγυλό τραπέζι), αλλά και σε συνάντηση των επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων.
Παράλληλα θα παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις του SPD στο περιθώριο των οποίων θα έχει διμερείς συναντήσεις με σοσιαλιστές ηγέτες.

4. Υλοποίηση θεμάτων που συμφωνήθηκαν με φορείς

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί:
Α) με τον Υπουργό Παιδείας με αντικείμενο τη συζήτηση βελτιώσεων του ΠΔ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
Β)με τον Υπουργό Επικρατείας και τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

5. Συνεδρίαση Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Στο τέλος της εβδομάδας προγραμματίζεται συνεδρίαση της ΚΠΕ του κινήματος τόσο για τις γενικότερες πολιτικές και ευρωπαικές εξελίξεις όσο και για την εκλογή αποκεντρωμένων οργάνων και την οργάνωση των τομέων του κινήματος .
Keywords
Τυχαία Θέματα