Διαμάχη ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ σε υψηλούς τόνους

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους και με χαρακτηρισμούς ξέσπασε μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού με αφορμή έκκληση για ενότητα που είχε απευθύνει σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την έκκληση για ενότητα, χαρακτήρισε τον κ. Αναστασιάδη
"επιτήδειο ουδέτερο" επειδή, κατά την έκφρασή του, προσπάθησε να εμφανιστεί συναινετικός μετά τις έντονες επικρίσεις που είχε διατυπώσει ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Γιώργος Κολοκασίδης για τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό.

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι οι εκκλήσεις Αναστασιάδη για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο δεν προσθέτουν, ούτε και προσφέρουν στην παρούσα φάση του Κυπριακού και πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ αναμένει να δει τη θέση του ΔΗΣΥ στο θέμα της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, έχοντας υπόψη ότι στο έκτακτο συνέδριο του Κόμματος, ο Νίκος Αναστασιάδης απέφυγε να τοποθετηθεί.

"Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού αναφέρεται στις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου", είπε ο κ. Ευαγόρου.

Ο κ. Αναστασιάδης απάντησε λέγοντας ότι μόλις πρόσφατα έγινε στη Βουλή συζήτηση για το Κυπριακό και εκεί κατατέθηκαν ξεκάθαρες και κρυστάλλινες οι θέσεις του κόμματός του.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι αν οι ηγέτες του ΑΚΕΛ δεν μπόρεσαν να ακούσουν θα πρέπει να επισκεφθούν ωτορινολαρυγγολόγο και τους κάλεσε να παρακολουθούν καλύτερα τις ανακοινώσεις και δηλώσεις του ΔΗΣΥ.-
Keywords
Τυχαία Θέματα