Απάντηση ΥΕΘΑ σε δημοσιεύματα

O προϋπολογισμός του νέου Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικών Υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων, 15ετούς διάρκειας, θα είναι μειωμένος κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 70% σε σχέση με το συνολικό προϋπολογισμό του ΕΜΠΑΕ 2006-2015, που καταργείται, χωρίς να θίγεται καθόλου η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, υπενθυμίζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου
για το θέμα, «με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για το πρόγραμμα αμυντικών προμηθειών που φτάνουν να κάνουν λόγο για παραγγελίες ύψους 13,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία (!)».

«Η προσπάθεια άλλωστε αυτή ωθεί σε διαφανείς και ορθολογικές επιλογές, επιβάλλει την πλήρη αξιοποίηση των υφισταμένων μέσων και, κατ' αποτέλεσμα, βελτιώνει τις επιχειρησιακές αποδόσεις με το μικρότερο δυνατό δημοσιονομικό κόστος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η εξέλιξη αυτή έχει φυσικά και τα "θύματά της" και αυτά είναι όσοι είχαν συνηθίσει να παρασιτούν με διάφορους τρόπους στον τομέα των αμυντικών προμηθειών», σχολιάζει περαιτέρω η διεύθυνση ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα