Ανατροπή σκηνικού στον Καναδά

Ενώ η προεκλογική εκστρατεία για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Καναδά συνεχίζεται, δημοσκόπηση της εταιρείας CROP αφήνει να διαφανεί ανατροπή του σκηνικού στο Κεμπέκ, όπου φέρεται να προηγείται το Νεοδημοκρατικό κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 36% ακόμη και έναντι του αυτονομιστικού κόμματος Μπλοκ Κεμπεκουά, που φαίνεται να έχει το 31% της
προτίμησης των ψηφοφόρων. Το κόμμα των Συντηρητικών φέρεται να έχει 17% και το κόμμα των Φιλελευθέρων 13%. Η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά από 13-20 Απριλίου σε δείγμα 1000 ψηφοφόρων του Κεμπέκ.

Ο ηγέτης του Νεοδημοκρατικού Κόμματος Τζακ Λέιτον δήλωσε πως οι κάτοικοι του Κεμπέκ αναζητούν μια εναλλακτική λύση, που βλέπουν στο κόμμα του. Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Μάικλ Ιγκνάτιεφ σχολίασε πως το Νεοδημοκρατικό κόμμα δεν θα μπορέσει "ποτέ" να σχηματίσει κυβέρνηση. Ενώ ο ηγέτης των Συντηρητικών αρνήθηκε να σχολιάσει την δημοσκόπηση. Ο αρχηγός του Μπλοκ Κεμπεκουά Ζιλ Ντουσέπ, είπε ότι δεν έχει απωλέσει τον έλεγχο της προεκλογικής εκστρατείας και δεν ανησυχεί εξ αιτίας των αποτελεσμάτων μιας δημοσκόπησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα