Ζ. ΒΡΥΖΑΣ: Με τον Ερασιτέχνη η απόφαση για τους επενδυτές

14:54 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη του Ζήση Βρύζα, όπου σκιαγράφησε την δύσκολη κατάσταση του ΠΑΟΚ, τη σφιχτή ...
οικονομική πολιτική και τις επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές.Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» επισήμανε πως στις 10 Μαΐου στη Γενική Συνέλευση θα διαφανεί η σοβαρότητα του ενδιαφέροντος των επενδυτών, ενώ τόνισε πως το μπάτζετ της νέας περιόδου θα είναι μειωμένο. Στήριξε τον Λάζλο Μπόλονι,
ενώ ανέφερε πως δεν θα πωληθούν παίκτες, κάτι που χαρακτήρισε ως έσχατη λύση. Για την αδειοδότηση υπογράμμισε πως γίνονται πως προσπάθειες, ενώ ο Βρύζας ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή κινείται χωρίς να υπολογίζει σε επενδυτές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε λέγοντας: «Θα ξεκινήσω λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Για μένα είναι μέσα στα 40 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά πράγματα. Μετά από 4-5 χρόνια έχουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Οφείλεται σε δύο λόγους. Υπήρχαν τομείς που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε σε αυτήν την τετραετία. Έγινε πολύ σοβαρή δουλειά αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά ο ίδιος ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον τρόπο λειτουργίας. Υπήρχε το εμπορικό που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γενικότερα δεν υπήρχε στρατηγική για μεγαλές επενδύσεις, όπως το αθλητικό κέντρο. Σε συνδυασμό με την κρίση και την αύξηση φορολογίας, με το Financial Fair Play μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε σημαντικούς παίκτες τον Ιανουάριο για τη βιωσιμότητα μας. Μέχρι 30/6 πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει υπομονή και στήριξη και δε μου βγαίνει να τη ζητήσω. Υπάρχουν και πάλι δύο δρόμοι. Της απομάκρυνσης και της συσπείρωσης. Εγώ δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ και αυτή τη μάχη θα τη δώσω».
Στη συνέχεια ξεκίνησε να ο Βρύζας απαντά σε ερωτήσεις:

Για την μειωμένη προσέλευση του κόσμου στην Τούμπα, τόνισε: «Η απογοήτευση του κόσμου κατανοητή. Αν τους στερείς κάτι από την ποιότητα, είναι λογικό να αντιδράσει έτσι. Εμείς θέλουμε να καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται και να σταθεί δίπλα μας».
Για το τι απαιτείται για την αδειοδότηση, επισήμανε: «Οι δρόμοι για την εξασφάλιση χρημάτων είναι είτε από χορηγίες, είτε από επενδυτές είτε από τον κόσμο. Εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να πετύχουμε το στόχο μας».
Για τα λάθη που έγιναν, υπογράμμισε: «Δε δίνω μομφή σε κανέναν. Είναι οι απόψεις μου που εξέφρασα και στον Θοδωρή Ζαγοράκη το καλοκαίρι για τον τρόπο λειτουργίας. Αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν την εποχή της ευμάρειας. Η δική μας προσπάθεια είναι προς αυτήν την κατεύθυνση σε μία δύσκολη εποχή. Ήδη ο οικονομικός διευθυντής στις 2 Μαΐου ξεκινάει να δουλεύει. Έχουν δοθεί οργανογράμματα για το ποιος και πως πρέπει να λειτουργεί μέσα στον ΠΑΟΚ. Η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική».
Για τα χρήματα που απαιτούνται για την αδειοδότηση, εξήγησε: «Αποτυπώθηκε ακριβώς στην τελευταία Γ.Σ.. Διαφάνεια δε σημαίνει και ξεβράκωμα. Θα πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε την ομάδα μας και έχει ενημερωθεί η UEFA για όσα απαιτούνται».

Για τα χ
Keywords
Τυχαία Θέματα