Βρέχει ελεγκτικά κλιμάκια τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα

13:43 26/3/2012 - Πηγή: 24wro
Το ένα μετά το άλλο, τα κοινοτικά κλιμάκια ελέγχου, αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην Αθήνα, τα τελευταία 24ωρα...

Μόλις στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έφτασε στην ελληνική πρωτεύουσα ένα πολυμελές, το οποίο θα ασχοληθεί με το μείζον ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.
Σήμερα, τη σκυτάλη αναμένεται ότι θα πάρει έτερο κλιμάκιο, το οποίο, αυτή τη φορά, θα έχει ως αποστολή τη μείωση
των κρατικών δαπανών. Δηλαδή, το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα ενόψει ενός πολύ δύσκολου Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του οποίου, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα πρέπει να ανακοινώσει μέτρα ύψους 11 δις ευρώ.
Μόνο που αυτή τη φορά, τα περιθώρια για την άντληση αυτών των κεφαλαίων από νέες μειώσεις μισθών και επιβολή καινούργιων φόρων, είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα.
Για αυτό και οι «ειδικοί» του κλιμακίου θα αναζητήσουν το «λίπος» των κρατικών δαπανών που μπορεί να «καεί», ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα. Επίσης άλλη μια αποστολή ετοιμάζεται αυτό το διάστημα με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας, ενώ μέσα Απριλίου αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο των επικεφαλείς της τρόικας, για να κάνει τον τακτικό, τριμηνιαίο, έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και να συντάξει την έκθεση της για την πρόοδο (ή μη πρόοδο) που έχει σημειώσει.
Τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής θα παραδοθούν κατά πάσα πιθανότητα στη νέα κυβέρνηση, η οποία από τις αρχές Μαΐου θα αναλάβει τις τύχες της χώρας και η οποία τον Ιούνιο θα πρέπει να ανακοινώσει νέες περικοπές, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο περίπου 7% του ΑΕΠ…

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα