Βάλτε τέλος στις λιγούρες

16:51 29/11/2011 - Πηγή: 24wro
Μερικοί εύκολοι τρόποι για να κάνετε το στομάχι σας να σταματήσει να γουργουρίζει...
όλη την ημέρα.
Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε «κανονικοί» άνθρωποι. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε το τέλειο διατροφικό πρόγραμμα, δεν ακολουθούμε πιστά τις δίαιτες και οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας «ρίχνουν» πολλές φορές στο junk food. Ωστόσο, αν είμαστε συνειδητοποιημένοι και γνωρίζουμε μερικά βασικά πράγματα για την
υγεία και τον οργανισμό μας, μπορούμε να κάνουμε σοφότερες επιλογές γευμάτων και να αποφύγουμε τις παγίδες.

Οι λιγούρες είναι το πιο συχνό «φαινόμενο» μέσα στην ημέρα, και ειδικά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι άμυνες του οργανισμού μας πέφτουν εκείνη την ώρα ή/και επειδή έχουμε περάσει μια αρκετά δύσκολη μέρα, οπότε η πρώτη μας κίνηση είναι να ανοίξουμε το ψυγείο ή το ντουλάπι και να φάμε ότι βρούμε μπροστά μας. Οι περισσότερες λιγούρες, πάντως, δεν έχουν να κάνουν τόσο με την πείνα όσο με συναισθηματικούς παράγοντες ή ακόμα και επειδή δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε εκείνη την ώρα, οπότε πρέπει να μασουλήσουμε.

Η παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τις λιγούρες σας και σταδιακά να τις περιορίσετε, ώστε στο τέλος να καταφέρετε να τις διώξετε εντελώς.

1. Αναγνωρίστε τους παράγοντες που σας προκαλούν λιγούρες. Είναι η βαρεμάρα, η μοναξιά ή το άγχος; Βρείτε έναν τρόπο να τα αντιμετωπίσετε που δεν θα περιλαμβάνει φαγητό.
2. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας με κάποιον άλλον, έτσι όταν θα σας έρθει το επόμενο κύμα λιγούρας, ο φίλος σας θα μπορέσει να σας βάλει στη θέση σας και να μην υποκύψετε στο αχρείαστο φαγητό.
3. Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά. Όσο πιο κουρασμένοι είμαστε, τόσο συχνότερα θέλουμε να τρώμε.
4. Ασκηθείτε. Η γυμναστική προκαλεί έκκριση ενδορφινών οι οποίες κόβουν την όρεξη και προκαλούν συναισθήματα ευφορίας. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.
5. Προσαρμοστείτε έξυπνα. Αντί να πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό που έχετε λιγουρευτεί, όπως για παράδειγμα σε ένα μπολ με προφιτερόλ, πάρτε 2-3 κουταλιές από αυτό και μείνετε εκεί.
6. Αντικαταστήστε τα «αμαρτωλά» φαγητά με υγιεινά. Αν θέλετε σαν τρελοί σοκολάτα, προτιμήστε ένα άπαχο γιαούρτι με κακάο ή μπάρες δημητριακών με κομματάκια σοκολάτας.
7. Μην παραλείπετε γεύματα. Αν τρώτε ένα σωστό γεύμα κάθε 3 με 5 ώρες οι λιγούρες σας θα μειωθούν σημαντικά. Ιδανικά, χωρίστε τα γεύματά σας σε 6 μικρότερα γεύματα μέσα στην ημέρα.
8. Κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο. Όταν δεν κάνετε τίποτα, οι λιγούρες γίνονται μεγαλύτερες και το ρίχνετε στο φαγητό. Βρείτε μια ασχολία να κάνετε σε κάθε στιγμή ώστε να σας αποσπά από το φαγητό και να σας κρατά σε εγρήγορση.
9. Αν δεν έχετε εναλλακτικές υγιεινού φαγητού, μην φάτε ότι βρείτε μπροστά σας. Αδειάστε τα ντουλάπια από σοκολατένια μπισκότα, τσιπς και κρουασάν και κρατήστε τα μακριά σας. Φροντίστε να έχετε πάντα υγιεινά σνακ στο σπίτι σας ώ
Keywords
Τυχαία Θέματα