Το πρώτο προεκλογικό σαββατοκύριακο

08:21 10/3/2012 - Πηγή: 24wro
Την ώρα που ο Λουκάς Παπαδήμος απευθυνόταν προς τον ελληνικό λαό για τα οφέλη αλλά και...
τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η χώρα μας από το «κούρεμα» του χρέους, τα επιτελεία όλων των κομμάτων σχεδίαζαν ένα αμιγώς προεκλογικό σαββατοκύριακο με το «μυαλό» τους όμως να βρίσκεται στα επικίνδυνα φαινόμενα των επεισοδίων και των αποδοκιμασιών.

Ο Αντώνης Σαμαράς
επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του έχοντας δίπλα του τον Μάκη Βορίδη ενώ την Κυριακή ο Πρόεδρος της ΝΔ θα «κηρύξει» την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ θα έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα Βενιζέλου ο οποίος όπως λένε οι πολιτικοί του φίλοι είναι αποφασισμένος να εξαργυρώσει την όποια πίεση δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα παίζοντας ένα δυνατό επικοινωνιακό παιχνίδι με τους εταίρους και δανειστές μας στις Βρυξέλλες.

Η Αλέκα Παπαρήγα, που πλέον βρίσκεται εν μέσω των πυρών από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περιοδεύει στην ανατολική Μακεδονία όπου για το σαββατοκύριακο έχει προγραμματίσει δυο συνεντεύξεις τύπου και δυο κεντρικές πολιτικές ομιλίες ενώ το «μήλον την έριδος» ο Φώτης Κουβέλης συγκαλεί την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σάββατο και Κυριακή, προκειμένου να πείσει τα στελέχη του αλλά και ένα μέρος του εκλογικού σώματος ότι δεν αποτελεί απλά ένα «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ αλλά έχει μία ολοκληρωμένη πρόταση με την οποία θα μπορέσει να παίξει ουσιαστικό ρόλο την επομένη των εκλογών.

Στο στρατόπεδο του κ. Κουβέλη δεν λείπουν πάντως και οι διαφωνίες αφού αρκετά από τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς διαφωνούν, επί του παρόντος στο παρασκήνιο, με μία σειρά επιλογών του κ. Κουβέλη ως προς τα πρόσωπα που πλαισιώνουν το επικοινωνιακό του επιτελείο.

Το διήμερο αυτό η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στο συνέδριο της νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας όπου αναμένεται να αναδείξει το θέμα που έχει ανακύψει με τη ρύθμιση των χρεών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες ενώ την Κυριακή στο Δίστομο ο Πάνος Καμμένος προχωρά στην ιδρυτική διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Το προεκλογικό σκηνικό που «στήνεται» υπό το άγχος κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων για το ενδεχόμενο να υπάρξουν φαινόμενα αποδοκιμασιών και προπηλακισμών που θα κορυφωθούν στην πορεία προς τις κάλπες και ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Το θέμα απασχολεί έντονα και το Μέγαρο Μαξίμου με τον Λουκά Παπαδήμο να συγκαλεί σύσκεψη τη Δευτέρα ειδικά για το θέμα της εθνικής εορτής έπειτα και από τον προβληματισμό που εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα